Eyeliner failovi

2. ruj 2018.

Pozdrav ljepotice, prije nešto više od mjesec dana potrošila sam jedno od mnogih korištenih pakiranja Essence Liquid Ink vodootpornog tuša za oči. Primijetila sam u nekoliko navrata da mi je počeo pucati po cijeloj dužini linije (što mi se prije nije događalo), tako da sam odlučila potražiti neku drugu drogerijsku alternativu. Prvo sam došla na ideju o isprobavanju Cien kozmetike iz Lidla, pa sam jednom prilikom kupila njihov tekući eyeliner. Nakon što sam shvatila da je to daleko od onoga što ja tražim, odlučila sam se na kupovinu Eveline Celebrities tekućeg eyelinera koji je također ispao jedno ogromno razočaranje. Ako vas zanima zašto od mene nikada nećete dobiti preporuku za ova dva proizvoda, nastavite čitati!  

Usput, pišite mi u komentarima ako biste zaista voljeli čitati grupnu recenziju Cien dekorativne kozmetike! Ja sam još uvijek neodlučna oko te ideje. 🤔


Eveline Celebrities tekući eyeliner dolazi u divnom zlatno-crnom pakiranju, po cijeni od nekih 20-ak kuna. Inače, Eveline dekorativnu kozmetiku možete pronaći u Bipi. Aplikator eyelinera dolazi u obliku kistića kojeg inače preferiram jer omogućuje izvlačenje jako tankih linija na kapku. Jako lijepo se nanosi na kapak. Ostavlja mat finiš i daje nekakvu srednju pigmentaciju, odnosno nije najcrnji kojeg sam koristila. Nije mi se preslikavao na gornji dio kapka. Ali, problem s ovim eyelinerom je činjenica da se on raspada pri dodiru s bilo kojom tekućinom. Razlije se u unutarnjem kutu oka, a ako mi oko zasuzi, "wing" mi se u potpunosti rastopi i nestane s vidika. Koristila sam ga u posljednjem FOTD postu na blogu isključivo uz rub trepavica, kako bi se umjetne trepavice lakše uklopile na očima. U jednom trenutku jedno oko mi je počelo suziti i eyeliner mi se počeo razlijevati po sjenilu, iako sam povukla samo tanku liniju i nisam ga izvlačila van. Dakle, uz svu dobru volju, ja za ovim eyelinerom više neću posezati jer ga jednostavno nikako ne mogu iskoristiti, a da mi ne napravi problem na kapcima. 


Cien Liquid eyeliner dolazi u malom crnom pakiranju prekriven zaštitnom folijom. Cijena mu je čini mi se 13 kuna u Lidlu. Dolazi sa spužvastim tvrdim aplikatorom koji je užasno neprecizan i debeo. Nekoliko puta sam pokušala, ali niti jednom nisam s njim uspjela nanijeti eyeliner. Sama formula proizvoda je po meni prerijetka. Odnosno, nemoguće je (čak i s kistom) povući liniju koja će ostaviti ujednačeni pigment. Zato je potrebno nanijeti nekoliko slojeva za potpunu pigmentaciju. Tako nanesen, ovaj eyeliner ostavlja sjajni finiš. Zbog tih slojeva, kojih je usput potrebno više tapkati nego povlačiti liniju preko linije, na oku imam osjećaj nekakve težine. S njim nisam iskusila tolike katastrofe kao sa Evelinovim Celebrities eyelinerom, ali svejedno ni on nije otporan na suze. Moja najveća zamjerka ide tome što zahtjeva previše vremena za nadogradnju i nema adekvatan aplikator.


Unutar pakiranja oba eyelinera nalazi se kuglica koju čujete svaki put kada ih koristite jer ih je potrebno obavezno protresti prije korištenja. Oba sadrže nekakav neugodan miris, samo je kod Cien eyelinera taj miris nešto intenzivniji.


Sve u svemu, moram priznati da me dugo vremena nešto nije ovako razočaralo. Mislim da je kozmetička industrija (posebno dekorativna kozmetika) danas toliko napredovala da su ovakve formule proizvoda nedopustive, bez obzira na cijenu! Jeste li probali neki od ovih eyelinera? Imate li možda neku drogerijsku preporuku za mene? Pišite mi u komentarima! 

With love, Ana ♡

Objavi komentar

Shine Of Beauty