Testiranje 2 najbolje ocijenjena proizvoda sa SPF zaštitom

29. svi 2022.


Posljednjih godina svjedočimo sve dužem periodu nesnosnih vrućina, visokih temperatura i UV indeksa. Zaštita od sunca postala je prioritet i s povećanjem  svijesti o štetnom sunčevom utjecaju na našu kožu. Kako SPF kreme koristim svakodnevno tijekom cijele godine, uvijek sam u potrazi za dobrim opcijama. Odlučila sam tako pronjuškati najbolje ocijenjene SPF proizvode za lice i tijelo na Notinu i upoznati se s njima. Ako vas zanimaju moji dojmovi o Heliocare 360 Mineral Tolerance Fluidu te Hawaiian Tropic Satin Protection spreju, nastavite čitati! 😉



Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 imao je preko 20 recenzija s ocjenama od 4 i 5 zvjezdica. Riječ je o 100% mineralnom, vodootpornom, lagano obojenom fluidu za lice koji ne ostavlja vidljive bijele tragove na koži. Dolazi u plastičnoj bočici od 50 ml s uskim otvorom za lakše doziranje. Fluid je kao što mu i sam naziv govori, vrlo tekuć i potrebno je prije svakog nanošenja protresti bočicu. Proizveden je u Španjolskoj, a preporučuje se korištenje unutar 9 mjeseci od otvaranja. Cijena na Notinu mu iznosi 160,40 kn.

Prije koju godinu otkrila sam da mojoj aknama sklonoj koži, mineralne zaštitne kreme najbolje odgovaraju, jer nisu teške na licu, štite kožu i ne čepe dodatno moje pore. Upravo je i ovaj fluid namijenjen prvenstveno osjetljivoj i netolerantnoj koži. Ne sadrži nikakav miris. Dermatološki je i oftalmološki ispitan, tako da nisam imala problema sa suzenjem očiju, iako većinom izbjegavam nanositi SPF kreme blizu očiju. 



Kao što sam već rekla, lagano je obojen, a zbog svoje teksture se vrlo lako i široko može rasprostraniti na koži. Jedino na što treba pripaziti jest da se nanosi suhim prstima. Jednom prilikom su mi ruke bile vlažne netom poslije pranja, i nanošenje ovog fluida, trajalo je ipak nešto duže, jer je on sam vodootporan. Ono što ga izdvaja od mineralnih krema koje sam dosad koristila je činjenica da je nešto hidratantniji. Nije mastan ni težak na licu, lijepo se upije, ali ipak ostavi jedan hranjivi sloj na koži. Mislim da na fotki ispod na mojoj ruci to možete lijepo i vidjeti.

Osobno mi ta hranjivost ne smeta, pogotovo za plažu i one dane kada ne nosim šminku, što je vrlo često ljeti. Nosila sam ga i ispod šminke, međutim nije moj najdraži izbor, pogotovo ako mi šminka treba trajati cijeli dan. Moja T-zona je zaista masna ljeti i na tom se području sve što nije matirano lako počne raspadati od sebuma. Mineralne kreme često znaju dugotrajnim korištenjem isušivati kožu, ali ovaj fluid je definitivno drugačiji u tom smislu. Zato vjerujem da bi odlično odgovarao suhoj koži, kao i mojoj mješovitoj kada dođu hladniji dani. 


Nanošenje Heliocare Mineralnog fluida

Zaslužuje li 5 zvjezdica? Apsolutno! Smatram da je upravo zbog svoje bogatije formule, visoke zaštite i 0% bijelog traga odličan izbor u spektru mineralnih krema za lice. Nisam imala prilike testirati ovaj fluid u ekstremnim uvjetima poput plaže, ekstremno visokih temperatura i visokog UV indeksa, ali mi se zasad u svakodnevnim prilikama pokazao kao dosta dobar izbor zaštite. 


Hawaiian Tropic Satin Protection SPF 30 sprej za sunčanje učinio mi se zanimljivom opcijom, jer nisam još imala prilike isprobati ništa od ovog brenda. Ima tek 3 visoke ocjene na Notinu, ali odabrala sam ga iz dva bitna razloga. Prvi je činjenica da je sprej najlakši oblik SPF zaštite za tijelo kojega sami sebi možete nanijeti! 😅 Vividno se sjećam kako sam prije 2 godine izgorjela baš na onom dijelu leđa kojeg nisam mogla sama dosegnuti. Ove godine ću vjerojatno ponovno sama odmarati na plaži, tako da sam se odlučila opskrbiti na vrijeme! 😂 Drugi razlog zbog kojeg sam se odlučila na ovaj sprej je cijena! Nisam mogla vjerovati koliko su kreme za sunčanje postale skupe! Jesam ja nešto pobrkala ili to prije koju godinu nije bio slučaj? 


Sad kad sam istresla svoje frustracije, možemo se baciti na sam proizvod! 😅 Dakle, ovaj sprej za tijelo dolazi u aerosol bočici od 220 ml s poklopcem koji se može zaključati. Odličan dodatak za put! Pumpica mu radi bez poteškoća, a sam proizvod je na koži poput vode. Ima jako lijep raspršivač, ne pljucka proizvod okolo i ima predivan voćni miris. Miris se zadržava neko kraće vrijeme na koži, što meni osobno ne smeta, jer nije baš intenzivan. Nemam problema s kožom tijela, tako da nemam potrebu birati posebne formule. Ovaj sprej za razliku od gore spomenutog fluida, sadrži kemijske filtere za zaštitu kože. 

Vodootporan je, proizveden u Americi, a trenutna cijena na Notinu mu iznosi 91,30 kn. Ne moram napominjati da ovaj sprej neće nikome biti dostatan za primjerice zaštitu kože na plaži. Uz to je i proziran, pa se lako može promašiti neki dio tijela. Ja ga trenutno koristim za one dane kada imam obaveza i znam da ću puno hodati na suncu, kako bi zaštitila one izložene dijelove kože. Na plaži ću ga koristiti kako sam gore i napomenula, čisto kao dodatak za određena područja ili kao brzinsku obnovu zaštite. Ovaj će se sprej posebno svidjeti onima koji ne vole osjećaj kreme na koži jer zaista ostavlja taj satenski finiš i nakon razmazivanja, upije se u roku minute. Na slici ispod možete vidjeti kako izgleda na mojoj ruci. 


Nanošenje Hawaiian Tropic Satin Protection spreja

S obzirom na to da ovaj sprej ima manju zaštitu od fluida, treba imati na umu da ga se češće treba iznova i nanositi. Meni to ne predstavlja problem, jer je vrlo praktičan za nošenje i reapliciranje u hodu. 

U svakom slučaju, ova verzija najbolje ocijenjenih proizvoda bila je vrlo uspješna i drago mi je da sam se ponovno vodila korisničkim iskustvom, jer tko zna kako bi drugačije otkrila ova dva proizvoda! 😊 Koristite li vi neki od ovih proizvoda? Koji su vaši SPF favoriti? Pišite mi u komentarima, želim se dobro opskrbiti ovo ljeto! 😉

*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!


With love, Ana 

2 komentara

Shine Of Beauty