Mali kućni tretman - Multimasking

30. ožu 2023.


Nema mi ništa draže nego nakon dugog dana posvetiti se svojoj rutini, otuširati se, nabaciti neku masku na lice i ispružiti na krevetu. Vjerujem da se svaka žena može s tim osjećajem poistovjetiti. 😊 Maske za lice stvarno jako volim, uvijek imam neku u rezervi i često ih koristim. S obzirom na to da imam mješovitu kožu lica, odabir maske često je usmjeren samo na jednu funkciju odnosno učinak. 


Sjetila sam se nedavno da jako dugo nisam radila tzv. multimasking, odnosno da nisam kombinirala više maski odjednom. To mi dođe kao jedan pravi mali kućni spa tretman s kojim se volim razmaziti. U tu sam svrhu isprobala tri nove maske za lice: Caudalie Vinergetic C+, Apivita Express Beauty Honey i Garnier Hyaluronic Cryo Jelly maske o kojima vam u nastavku prenosim svoje prve dojmove. 😉



Caudalie Vinergetic C+ Instant Detox Mask je glinena maska za čišćenje lica. Sadrži grožđe i kofein, a obećava sužavanje pora, smanjivanje sebuma i generalno svježiji izgled kože. Narančaste je boje, prirodnog mirisa i dosta se brzo suši, pa ju je dovoljno držati 10 minuta na licuVeganski je proizvod iz Francuske. Sušenjem mijenja boju i istakne pore, a tijekom korištenja izvlači sebum i zategne kožu. Lako se ispire, a ostavlja kožu stvarno čistom i mekom.

Ne koristim ju dovoljno da bi mogla potvrditi vrijedi li kultnog statusa kojeg nosi na društvenim mrežama, ali isto tako ne mogu reći da je loša. Vjerujem da će mi biti jako korisna u ljeti, jer mi se tada koža stvarno znatno više masti. Zato, ako niste masnokošci, onda nemojte ni pomišljati na ovu masku.

Cijena: 24 €
Pakiranje: 75 ml
Rok trajnosti: 9 mjeseci od otvaranja


Apivita Express Beauty Honey Face Mask je kremasta hidratantna maska za lice u vrećici. Mislim da je dostatna za barem 4 korištenja. Osim meda, sadrži i ulje jojobe, ulje avokada, maslinovo ulje, shea maslac i vitamin E. Lijepe je gelaste teksture koja je nešto gušća. Proizvedena u Grčkoj s 96% sastojaka prirodnog podrijetla. Na licu je gotovo prozirna, a potrebno ju je držati 10 minuta i potom isprati.

Miris ove maske me užasno nervirao jer je dosta intenzivan poput parfema i skroz prisutan, čak i nakon ispiranja maske. Na koži ostavlja nekakav film koji nije mastan i neugodan, ali nemam osjećaj da radi nešto konkretno po pitanju hidratacije. Taj efekt se jednostavno ne može mjeriti s hidratiziranom kožom nakon dobre sheet maske. Ne znam u čemu je stvar, jer sam vidjela dobre recenzije za ovu masku, ali meni se definitivno nije svidjela, a koristila sam je više puta.

Cijena: 3,50 €
Pakiranje: 2 x 8 ml
Rok trajnosti: otisnut na pakiranju


Garnier Hyaluronic Cryo Jelly maska za područje oko očiju je moj šlag na torti. Koje je ovo olakšanje bilo na mojim isušenim podočnjacima! 😍 Maska sadrži glicerin, mentol, hijaluronsku kiselinu i ekstrakt krastavca, a ima učinak hlađenja. Tekstura jastučića maske je u obliku maramice i jako lijepo prianja na kožu. Odlično je natopljena serumom.

Drži se 15 minuta na koži i cijelo vrijeme lijepo hladi kožu. Nakon skidanja jastučića, ostatak seruma lagano se utapka u kožu i ne ispire. Ova maska pruža koži odličnu hidrataciju i ostavlja pravi boost efekt na mojim umornim podočnjacima. Divota za korištenje na kraju napornog radnog dana! Oduševljena sam efektom i ovu masku ću definitivno ponovno uzeti. 🙌

Cijena: 3,90 €
Količina: 5 gr
Rok trajnosti: nije naveden

Kombinirate li vi više maski odjednom? Koji su vaši mali kućni tretmani? Pišite mi u komentarima! 😉

*PR post. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana

2 komentara

  1. Anonimno3/30/2023

    Nisam do sada previše koristila maske, valjda nisam našla onu pravu!
    Caudalie volim, ima odličan serum, pa vjerujem da je i maska dobra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja jako volim Caudalie proizvode. Odabir prave linije stvarno puno znači, pa ni ovdje nije drugačije.. za masnu kožu je stvorena!

      Izbriši

Shine Of Beauty