Dermacol Make-Up Cover tekući puder - 208

25. ruj 2019.

Pozdrav ljepotice, danas vam donosim svoj osvrt na jedan od najpoznatijih pudera današnjice - Dermacol Make-Up Cover. Znam da su mnogi već pričali o njemu, ali poželjela sam predstaviti vam ovaj puder iz jedne druge perspektive. Ako vas zanima više, nastavite čitati! 😉
Dermacol kozmetika je inače češki brend dekorativne i preparativne kozmetike osnovan 1960-ih godina. U svojim su početcima kreirali proizvode namijenjene korištenju u filmskoj industriji unutar istih studija, međutim danas su samostalni brend kojega vodi jedna češka obitelj. Jedan od njihovih "filmskih" prvijenaca je upravo ovaj tekući puder o kojemu danas pričamo.



Naime, Make-Up Cover puder dolazi u aluminijskoj tubici zlatne boje, koja uz kutiju u kojoj puder dolazi, sadrži sve potrebne informacije o proizvodu, kao što je recimo datum isteka roka, što je po meni veliki plus, jer svi prije ili kasnije bacimo kutije od proizvoda.  Što se samog pakiranja tiče, nemam zamjerke jer ovisno o pritisku tubice mogu kontrolirati doziranje pudera. Uz to, mislim da neće biti problem izvući iz njega sav puder, jer za razliku od plastičnih tubica, ovakvu aluminijsku mogu u potpunosti pritisnuti i presaviti. Ovaj hipoalergenski, vodootporni puder sadrži SPF 30, a dolazi u količini od 30 grama. Proizveden je u Češkoj, a rok trajanja mog primjerka vrijedi do rujna 2022. godine. Na našem tržištu je dostupan u 16 nijansi, a ja sam svoj primjerak Dermacol pudera kupila u najsvjetlijoj nijansi 208, na Notino webshopu na kojemu je ovaj puder trenutno na akciji i košta 59 kn. 


Nijansa 208 je zaista jako svijetla nijansa, po mojoj procjeni, neutralnog tona. Na fotkama ispod se možda čini drugačije, ali koristila sam je u raznim kombinacijama na sebi i na drugima, i niti jednom nije odskakala od niti jednog tena. Trenutno mi je sam po sebi presvijetli, ali ja sam ga kupila isključivo za miješanje s drugim puderima ili u svrhu korektora za nepravilnosti. Konzistencija ovog pudera je jako gusta, što je očekivano, s obzirom na to da daje potpunu prekrivnu moć. Mnogi su uspjeli prekriti tetovaže s njim, međutim, ja još uvijek nemam niti jednu tetovažu, pa vam to ne mogu potvrditi. 😃 Jako je kremast i da se baš lijepo razmazati, a ostavlja nekakav satenski finiš. Nije mat, ali nije u potpunosti ni sjajan. Potrebna je jako mala količina za jedan sloj, jer je doslovno pun pigmenta.


Ja sam ga samostalno koristila tek nekoliko puta, kako bi vam mogla prenijeti dojmove o tome. Naime, ovaj puder sam svaki put nanosila u samo jednom sloju, jer mi u jednom sloju prekrije apsolutno sve nepravilnosti. Ispočetka izgleda zaista jako lijepo, ali vrlo brzo se počne raspadati, odnosno počinje izgledati cakey i sve više ističe suhoću kože. Koristila sam ga i s kojom kapi ulja za lice, koje ga je jedino pretvorilo u znatno sjajniji finiš. Međutim, kada ga miješam s nekim drugim dugotrajnim podlogama, obično ostanem iznenađena finalnim rezultatom, jer mi koža izgleda u potpunosti flawless. I ne, ne postoji adekvatne riječi za to u hrvatskom rječniku! 😅 Također, volim dodati mrvicu ovog pudera svom korektoru kada imam baš jako izražene podočnjake, jer ih on prekrije bez puno muke.


Ja ovaj puder, kao i sve druge podloge, i u svim kombinacijama, nanosim pomoću spužvice. O njegovim vodootpornim svojstvima ne mogu ništa reći, jer ga nisam nosila u takvim uvjetima. Na koži se definitivno primijeti i nije lagan, što ne čudi s obzirom na njegovo prekrivanje. Ako ga se ne setira, vrlo lako se preslikava. Ne sadrži nikakav posebni miris i nije mi izazvao negativne reakcije na koži. Iako, s ovakvim tipovima proizvodima morate paziti da ih dobro uklonite s kože. Što se tiče slikanja, ne bi rekla da ostavlja bijele fleke, barem meni nije tijekom fotkanja, ali definitivno može isprati lice, ako ostatak šminke ne prilagodite njemu. Što znači da ne možete nanijeti ovaj puder i ostatak lica naglasiti laganom šminkom ili još gore, ostaviti bez ičega. 


U kombinaciji s drugim podlogama, a i samostalno, dobro surađuje s ostatkom proizvoda na licu, koji se sasvim lijepo blendaju preko. Ne zateže kožu, iako samostalno nanesen, ističe svaku suhoću. U svakom slučaju, najljepše funkcionira u kombinaciji s drugim puderima, kojima doda predivno prekrivanje, a oni zauzvrat produže njegovu dugotrajnost.

Koža prije i poslije s jednim slojem Make-Up Cover pudera s kapljicom ulja za lice
U svakom slučaju, ovo je puder koji zahtjeva kombiniranje i namijenjen je korekciji odnosno prekrivanju nepravilnosti, pa se upravo zato najbolje ponaša u kombinaciji s drugim podlogama. Meni se osobno sviđa, posebno za neke važnije prigode i volim ga koristiti. Jeste li vi isprobali ovaj proizvod? Kako vam se sviđa? Pišite mi u komentarima! 😊

With love, Ana ♡

2 komentara

  1. Kupila bih si taj puder.. alii.. nijansa.. ne.znam koju odabrati. Svijetle sam puti, neutralnog podtona.
    Strah me najsvijetliju nijansu odabrati da mi ne bude presvijetla. Iako, svi najsvijetliji puderi su mi vecinom tamni pa ih posvjetljujem..
    Voljela bih ga probati, to stoji..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se ne moraš puno brinuti o odabiru točne nijanse, jer je ovo radni puder i najbolje funkcionira u kombinaciji s drugim puderima. Tako da nijansu uvijek možeš mijenjati s puderima koje imaš doma! Nijansa 208 konkretno je dosta svijetla, ali nije baš bijela-kao-duh nijansa! 😄 Meni se u pakiranju čini hladnijeg podtona, ali niti jednom mi dosada nije odskakala od mog toplijeg tona kože. Pogotovo dok sam ga nosila tijekom ljeta, dok sam imala više boje i u licu i na tijelu. 😊

      Izbriši

Shine Of Beauty