Tarte Lights, Camera, Lashes maskara

8. stu 2019.

Pozdrav ljepotice, danas vam donosim novu recenziju dugo hvaljene Tarte Lights, Camera, Lashes maskare. Kao što ste mogli vidjeti u prošlom postu, ja sam je kupila u mini varijanti u sklopu jednog seta. Koristim je već više od mjesec dana i mislim da vam mogu prenijeti konkretne dojmove o njoj. Ako vas zanima kako mi se ova slavna maskara pokazala, nastavite čitati! 😊




Inače nisam netko tko poseže za high end maskarama iz dva vrlo jednostavna razloga. Riječ je o proizvodu kojega svaka 3 mjeseca mijenjate i drogerijska ponuda bez problema može parirati skupljim varijantama. Naravno da ću se onda više orijentirati ka jeftinijim opcijama koje zadovoljavaju moje potrebe. Međutim, kada je Tarte nudio besplatnu poštarinu, ja sam bila pri kraju svoje okoloočne kreme, pa sam tako pomislila kako bi eye must haves set koji uključuje putnu verziju kreme i ove hvaljene maskare bio najpogodniji.

Moja putna verzija sadrži 4 ml proizvoda, dok full-size sadrži 7 ml. Preporučuje se korištenje unutar 6 mjeseci od otvaranja, a proizvedena je u Italiji. Ja sam prilikom naručivanja iskoristila i nekakav popust, tako da sam cijeli set u konačnici platila 80,75 kn. Redovna cijena putne verzije ove maskare iznosi 95 kn, a u full-size izdanju košta 180 kn. Samim time možete zaključiti da sam s ovim setom u suštini povoljno prošla. Inače, ova maskara je veganski proizvod, dermatološki i oftalmološki je testirana, a uz to je sigurna za korištenje svima koji nose kontaktne leće.


Ova maskara trenutno dolazi u raznim varijacijama, ali originalno pakiranje maskare dolazilo je u ljubičastoj boji i mekom, nalik kožnom pakiranju. Moja putna verzija dolazi u istoj boji, ali plastičnog pakiranja s reljefom zmijske kože. Jako lijepo izgleda, posebno ako uzmete u obzir da se u suštini radi o putnoj verziji. Četkica je klasičnog izgleda, ali i oblika i ne sadrži one dodatne dlačice za povećanje trepavica. Dakle, na prvi pogled riječ je o najobičnijoj old school maskari. 😊 Kupi dovoljno pigmenta za nanošenje, bez da s prvim doticajem ostavi hrpu proizvoda na trepavicama. Prilikom korištenja, nemam potrebu vraćati aplikator u tubicu, odnosno s jednim nanosom uvijek uspijem dobiti željeni efekt. 


Međutim, ono što je mene iznenadilo je činjenica kako je četkica ove maskare sasvim normalne veličine, odnosno iako je riječ o putnom izdanju, ona nije umanjena. Vrlo lako s njom nanosim maskaru na sve dlačice i uglove, bez mrljanja kože okolo. Sama formula maskare nije premokra niti presuha, iako definitivno naginje toj sušoj strani. Upravo zato se jako lijepo nanosi i ne lijepi trepavice. Na prvo nanošenje primijetit ćete koliko izdužuje, ali što pravim više poteza, uviđam da mi baš lijepo podigne trepavice koje su generalno spuštene, i da im fantastičan volumen, što možete i vidjeti na slici ispod. Ja uvijek nanosim samo jedan sloj maskare u više poteza rukom. Iako se ova maskara može nadograditi, ja za više slojeva zaista nisam imala potrebe, niti tijekom šminkanja ujutro, niti tijekom dana. 


Što se trajnosti tiče, nisam primijetila nikakvo trušenje maskare na okoloočnom području. Ako mi je koža kapaka jako masna i nemam adekvatne baze na kapcima, onda se zna tijekom dana preslikati ispod obrva, međutim niti jedna maskara nije otporna na masnoću. Efekt koji jednom postignem s njom, ostaje jednak gotovo kroz cijeli dan. Moja nećakinja ju je jednom prilikom nosila i bez ikakvih tragova je preživjela suze radosnice. Mislim da to o jednoj maskari koja ne tvrdi da je vodootporna zaista puno govori! Ja ovu maskaru, kao i svu šminku s lica, skidam uz pomoć ulja za skidanje šminke i nemam nikakav problem s njom. 

Sastojci, snimka zaslona s Tarte stranice
U konačnici, moram priznati da me ova maskara zaista impresionirala! Ne znam jesam li ikad isprobala maskaru koja ovako lijepo razdvaja, izdužuje i ujedno daje volumena i podiže trepavice. Za nekoga tko voli podignuti trepavice i dati im volumena, bez da muku muči s nanošenjem i lijepljenjem trepavica, ova maskara je pun pogodak! Mislim da apsolutno zaslužuje kultnu titulu u kozmetičkom svijetu i rado bi je ponovno kupila kada opet budem u prilici! Jeste li vi isprobali ovu maskaru? Kupujete li high end maskare? Pišite mi u komentarima! 😉

With love, Ana ♡

Objavi komentar

Shine Of Beauty