L'Oreal Paradise Extatic vs. Paradise Extatic Waterproof

30. svi 2020.


Postoje proizvodi oko kojih se hvalospjevi dižu godinama. Jedan od tih je svakako L'Oreal Paradise Extatic maskara. Kako ja inače muku mučim s preslikavanjem i masnim kapcima, počela sam izbjegavati klasične maskare i sve češće kupovati isključivo vodootporne. Međutim, odlučila sam ovoga puta isprobati i klasičnu i vodootpornu Paradise Extatic maskaru da vidim koje su to razlike među njima i ima li ih uopće? 😉


Obje maskare dolaze smještene u kartonske kutijice, a izgledom se jedino razlikuju u boji tubice. Obje sadrže po 6,4 ml, proizvedene su u Italiji i preporučuje im se korištenje unutar 6 mjeseci. Cijena klasične Paradise Extatic maskare na Notinu iznosi 62,50 kn, dok ćete za Paradise Extatic vodootpornu maskaru izdvojiti 69,90 kn. Iako imaju različit sastav, obje sadrže i ricinusovo ulje koje pomaže u obnavljanju, očuvanju i rastu trepavica. Ja i inače povremeno nanosim ricinusovo ulje na trepavice, obrve i kosu, tako da svakako pozdravljam ovaj dodatak. 

Obje maskare obećavaju intenzivan volumen, spektakularno duge trepavice i jednostavno nanošenje. Također, navode kako sadrže mekane četkice, što god to značilo. Četkice su sintetičke, za koje sam osobno primijetila da su najpogodnije za dobar volumen. Ako dobro usporedim četkicu vodootporne i klasične verzije, vidim neke sitne varijacije. Naime, četkica vodootporne maskare čini se nešto ravnija i duža od klasične verzije, iako su obje na samim krajevima do drške nešto šire i zaobljene. Mislim da bi to većim dijelom moglo biti zbog činjenice da četkica klasične verzije kupi nešto više proizvoda, pa vjerojatno samim time i djeluje zdepastije i gušće.


Što se nanošenja tiče, tek nekoliko puta sam se zamazala i niti jednom nisam napravila nepopravljivu katastrofu s njima. Tekstura obje maskare je ista - nije pregusta i suha, ali opet nije ni vodenasta. Maskare inače ne sadrže nikakav miris i nisu mi izazvale nikakve negativne reakcije. Osobno smatram da najbolje rezultate s obje maskare dobijem kada ih nanesem u jednom sloju. Kada ih krenem nadograđivati, nepotrebno napravim kaos, jer se trepavice razlete i slijepe. 

Međutim, s tim jednim slojem dobijem jako lijepe uvijene i izdužene trepavice koje imaju divan volumen, a opet su lijepo raščešljane. Koristila sam ove maskare i odvojeno, ali i zajedno, i golim okom iz daljine je teško uočiti razlike. Međutim, ako ih malo bolje promatrate iz blizine (a vidjet ćete i sami na slikama ispod), vodootporna verzija ne uvije toliko dobro trepavice i ne izduži ih lijepo kao klasična verzija. Ipak, moram pohvaliti obje maskare jer do kraja dana održavaju efekt na trepavicama i ne otežavaju ih! 


Što se dugotrajnosti tiče, u nekim normalnim svakodnevnim uvjetima, obje maskare nepromijenjeno traju na očima bez preslikavanja. I da, vodootporna maskara je zaista otporna na vodu! Niti jedna se maskara uopće ne trusi tijekom dana. Međutim, kada sam u nekim napornim aktivnostima, kada se jako znojim i mastim ili kada šminku nosim duže od 12 sati, onda se obje verzije znaju preslikati na kožu tik ispod obrva. S vodootpornom verzijom to doduše bude u nešto manjoj mjeri, ali ipak primjetno. 

To me ne čudi, jer se ipak sva šminka otapa u dodiru s masnoćom, a ja imam izrazito masne kapke. Kada smo već kod toga, ja svu šminku skidam pomoću ulja za skidanje šminke, pa tako i ove maskare. Obje verzije su se otapale vrlo lagano uz nekoliko kružnih pokreta, bez kidanja trepavica, što je odlično i nije uvijek česta pojava pogotovo s vodootpornim maskarama. 


Na kraju jedino mogu zaključiti da je Paradise Extatic zaista odlična drogerijska maskara! Za svakodnevne prilike radi super posao i rado ću je ponovno kupiti. Pri tome mislim na klasičnu verziju ove maskare! Iako mi je i vodootporna bila dobra, mislim da klasična verzija ipak daje bolji efekt, a po dugotrajnosti (i preslikavanju) su vrlo slične. Jeste li vi isprobali Paradise Extatic maskare? Pišite mi u komentarima! 😊

*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

                                                              With love, Ana 

Objavi komentar

Shine Of Beauty