Gosh Mineral Powder

31. lis 2020.


Prošle sam godine imala priliku uživo isprobati proizvode danskog brenda Gosh. Međutim, estetika samog brenda, kao i ponuda, nije me se naročito dojmila, iako sam u nekoliko navrata čula same pohvale za njihovu kozmetiku. S povećanim hvalospjevima naše kozmetičke zajednice o mineralnim puderima, odlučila sam i ja isprobati ovu varijantu koju nam Gosh donosi. Kako smo se ovaj puder i ja, totalni početnik s ovom vrstom kozmetike, snašli, pročitajte u nastavku! 😊



Gosh Mineral Powder dolazi u klasičnoj plastičnoj posudici sa stoperom, kojega okretanjem zatvarate, tako da se puder ne razlijeće okolo kada otvarate pakiranje. Sadrži 8 grama, što je relativno malo, kada usporedite s recimo tekućim puderom, ali koristite znatno manju količinu proizvoda, pa vjerujem da ovaj puder može potrajati jednako ili čak i duže kao i standardna bočica tekućeg pudera. Puder je proizveden u Danskoj, a preporučuje se korištenje unutar 2 godine, što je ponovno, znatno više od bilo kojeg tekućeg pudera, a uz to i pogodno za sve koji se ne šminkaju na svakodnevnoj bazi. Cijena mu iznosi 109 kuna. 

Na Notinu je puder dostupan u tri nijanse, a ja sam za sebe odabrala onu srednju u nijansi 004 Natural. Vjerujem da bi pojedincima bilo teško pronaći nijansu koja bi im savršeno odgovarala, međutim, meni spomenuta nijansa jako lijepo odgovara i jako dobro se stopi s ostatkom tena. Inače, nijansa 004 je srednje svijetla nijansa toploga podtona. Ne znam koliko swatchevi ispod pomažu, jer je svijetlost s prozora bila izravna i nekako hladna, ali po fotografijama samog pakiranja i pudera na licu možete otprilike procijeniti o kakvoj nijansi se radi.


Bit ću iskrena, pa vam reći da ne znam gotovo ništa o mineralnoj kozmetici i nisam je do sada uopće koristila. Ono što sam čitala, a i sama primijetila jest jako malo sastojaka. Možete vidjeti na popisu kako ovaj puder recimo ne sadrži alkohole, silikone ni parabene. S druge strane, možete vidjeti i kako mu je prvi sastojak titanijev dioksid, što znači da pruža i određenu UV zaštitu, iako osobno smatram da se nikad ne treba oslanjati samo konkretno na zaštitu u puderu. Ja bez obzira na puder redovito svako jutro nanosim kremu sa zaštitnim faktorom.

Moje prvo korištenje ovog pudera nije najslavnije prošlo. Naime, koža mi je bila dehidrirana od grijanja i hladnoće, a baze za pudere nisam zaista jako dugo koristila. To je rezultiralo raspadnutom mineralnom puderu na licu nakon svega 4 sata nošenja i jednostavno se nije dalo popraviti, jer je riječ o praškastom proizvodu koji će se jednostavno uhvatiti za određena masnija područja i istaknuti suhoću. Iz tog razloga sam odlučila podebljati pripremu i hidrataciju kože prije nanošenja pudera te uvela matirajuću bazu na T-zoni kako bi spriječila raspadanje i hvatanje pudera na određenim dijelovima kože tijekom dana.

Mineral powder 004 Natural

Od kada kožu tako pripremam za puder, on zaista odlično traje kroz dan bez ikakvih problema, osim eventualnog prosijavanja na T-zoni koje lako riješim uz blotting papiriće ili malo pudera za setiranje. Uz ovaj puder, naručila sam i BrushArt Foundation B2 kist za nanošenje pudera, jer već godinama koristim isključivo spužvice. Riječ je o klasičnom, ravno rezanom i gusto zbijenom kabuki kistu. Nemam niti jednu zamjerku za kist, osim što mu treba dosta dugo da se u potpunosti osuši. Lako se opere i ne ispadaju mu dlačice, a ne ostavlja ni tragove na licu.

Naime, ja u poklopac pudera istresem malo proizvoda, kojeg potom dobro utrljam odnosno kupim kistom, s kojim onda kružnim pokretima, a ponegdje i tapkanjem nanesem puder na kožu. Prije pudera, utapkam i setiram korektor i prekrijem neke veće i gadnije akne, ako ih imam. Dakle, nanošenje pudera bude zadnji korak podloge. Inače, mineralni puder sam po sebi može jako dobro prekriti nedostatke na licu, rekla bih kao neki tekući puderi jače srednje prekrivne moći. Meni osobno ne smeta ako negdje pigment iskoči, jer je ipak to moja koža.


Što zaključiti o mineralnom puderu onda? Prije svega, jako je lagan na licu. Zahtijeva dobru pripremu kože. Neće čepiti pore, a nedostatke će zaista dobro prekriti. Možete ga lako nadograđivati. Osobno smatram da je uvijek bolje krenuti s manjom količinom i dobro puder umasirati odnosno nanijeti na kožu, pa potom ovisno o potrebi, nanijeti još jedan sloj. Preslikat će se eventualno na zaštitnu masku, ali realno niti jedan proizvod nije otporan na to. 

Na fotki ispod možete vidjeti moje lice samo s korektorom prije stavljanja pudera (07:00), potom lice s ostatkom šminke (07:30), koja se usput rečeno bez ikakvih problema blenda i nanosi preko ovoga pudera, te kako puder izgleda nakon gotovo 7 sati nošenja (u 14:00). Možete primijetiti da je jedino sporno područje na i oko brade, jer sam tu između ostalog nosila masku, a i patili su me prištići. Vidi se da sam se malo više zasjajila u licu, ali kao što rekoh, to se vrlo lako i brzo riješi. 


Moram priznati da sam stvarno jako, jako zadovoljna ovim puderom i silno me zanima kako ćemo se slagati u ljetnim mjesecima. Ja ću ga definitivno nastaviti koristiti na svakodnevnoj bazi, pa ćemo vidjeti hoće li utjecati i na stanje moje kože odnosno pojavu prištića i mitesera. Kako se vama čini ovaj puder? Koristite li uopće mineralne pudere? Što ste vi isprobali od Gosh kozmetike? Želim neke druge preporuke! 😍 Pišite mi u komentarima! 😊

*PR proizvod ustupljen na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana ♡

4 komentara

  1. Pomalo sam skeptična prema ovom puderu jer nisam nikada koristila takav tip pudera no jedva ga čekam isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno5/10/2021

    Istu nijansu nanosim na t zonu i podočnjake, a malo tamniju 006, na ostatak lica i odličan je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je odlična taktika! Drago mi je da dijelimo dojmove. :)

      Izbriši

Shine Of Beauty