Remington Silk Curling Wand uvijač za kosu

28. velj 2021.


Remington je brend kojega nerijetko mnoge žene iz moje okoline često hvale i godinama koriste njihove uređaje. Mjerkala sam posljednjih mjeseci njihove uvijače za kosu, odgađajući kupovinu, jer mi trenutno ne treba, ali sam na kraju ipak odlučila, vrijeme je da i ja isprobam nešto novo! Odlučila sam se za Remington Silk Curling Wand uvijač za kosu, pa vam danas stoga prvi put pišem svoje prve dojmove ovakvog tipa! 😊



Naime, Silk Curling Wand (model CI96W1) tipični je uvijač za kosu stožastog oblika u rasponu od 13 do 25 mm. Ovo mi se odmah svidjelo, jer mislim da je odlična stavka za kreiranje i gušćih, ali i opuštenijih valova u kosi. Napravljen je navodno od sloja svile i keramike, te je vrlo jednostavnog dizajna za korištenje. Na sebi ima mali digitalni display i nudi mogućnost zagrijavanja od 120 pa do 220 stupnjeva, koje korigirate tipkama plusa i minusa ispod samog displaya. 


Nudi funkciju blokiranja željene temperature rada, ali ja se nisam previše zamarala s tim, kada ga svakako samo ja i koristim. Navode kako se zagrijava unutar 30 sekundi od uključivanja i ja se moram složiti da je to istina. Međutim, uređaj ipak brže odradi posao kada mu dam par minuta da se u potpunosti zagrije na odabranu temperaturu. Tijekom zagrijavanja vidite po učitavanju crtica na displayu kako korigira toplinu, te kada postigne odabranu temperaturu, crtice, ovisno o jačini, ostaju popunjene. 

Automatski se isključuje nakon 60 minuta, što nisam htjela testirati, ali je svakako plus kada ste u žurbi, pa se ne morate previše brinuti jeste li ga ostavili upaljenog. Vrlo brzo se i ohladi nakon isključivanja, unutar svega nekoliko minuta. Ima zakretni kabel dužine čak 3 metra, tako da bez problema i zapetljavanja možete s njim manevrirati.


U kutiji, zajedno s uvijačem dobijete zaštitnu rukavicu otpornu na toplinu te torbicu za sam uvijač, koja je također otporna na toplinu. Vrlo praktična stvarčica za putovanja, zaista! Rukavicu svaki puta koristim i nisam se još niti jednom nigdje opekla, što je naravno veeeliki plus! 

Uređaj ima garanciju na 5 godina, a ukoliko se registrirate na njihovoj originalnoj web stranici (za europsko tržište) dobivate još jednu dodatnu godinu. Na jednoj strani ima malo plastično postolje na kojemu ga uvijek držim tijekom zagrijavanja, korištenja i hlađenja. Na kutiji navode kako je proizveden u Kini pod specifikacijama i kontrolom samog brenda. Cijena na Notinu mu je trenutno 252,90 kn.


S obzirom na to da nisam nigdje imala prilike pronosati kovrče napravljene ovim uvijačem, ne mogu govoriti o njegovoj efektnosti u tom smislu. Ako želite da vam kovrče traju, onda trebate dobro istražiti i preparativne proizvode koji će vam u tome pomoći, a o svemu zapravo najviše ovisi tip vaše kose. 

Meni je osobno, vrlo praktičan i jednostavan za korištenje, ali ja inače po pitanju toga nisam zahtjevna, jer jednom u par mjeseci nakovrčam kosu za neku posebnu priliku ili vlastiti gušt. S korištenjem ovog uvijača nisam iskusila ni natezanja niti kidanja vlasi. Uzmem pramen u ruku s rukavicom, omotam ga na uvijač, pridržavam nekih pola minute ili duže, ovisno o debljini pramena i temperaturi, te ga samo ispustim iz ruke.


Za demonstraciju vama, nakovrčala sam, inače ravnu kosu moje nećakinje, čisto da vidite kako se s njim u nekih 20-ak minuta može postići lijepi efekt. U ovom slučaju sam sve pramenove omotavala u istom smjeru. Tek na prednjim, kraćim pramenovima možete vidjeti da se s njim da napraviti i gušće zbijenu loknu, da tako kažem. Sve u svemu, stvarno mu zasad nisam našla zamjerku. Radi ono što obećava odlično.

Znam da su sada popularni raznorazni uređaji za oblikovanje kose, nerijetko i s nekoliko nastavaka. Međutim, za moje je potrebe to bespotrebno i vremenski zahtjevno kompliciranje. Klasični uvijači za kosu mi i dalje rade najljepši i najbrži posao kada poželim malo promjene. Nikada neće biti izvan trenda i sigurna sam da ću Remington Silk Curling Wand još dugo koristiti. 😊 Koje uređaje za kosu vi koristite? Kakva su vaša iskustva s ovim brendom? Pišite mi u komentarima! 

*PR proizvod ustupljen na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana ♡

2 komentara

  1. Ne koristim često uređaje za stiliziranje kose no obično dva puta tjedno koristim fen i imam upravo remingtonov, apsolutno su najbolji i vjerujem da se sa niti jednim njihovim uređajem ne može puno promašiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja isto ne koristim često ovakve uređaje. Vjerujem da će mi zaista dugo trajati! :)

      Izbriši

Shine Of Beauty