Hidratantne kreme za ruke

27. lis 2021.


Kako nam se približava zima, vani postaje sve hladnije, nerijetko i vrlo kišno i vjetrovito, njega ruku i noktiju ponovno postaje aktualna tema. Kod mene je pak krema za ruke svakodnevni ritual, kojega sam svjesno s vremenom uvela. Strateški sam postavila kremice na radni stol ili u torbicu, tako da mi je koža na rukama gotovo uvijek mekana i njegovana. Zato vrlo često spominjem i isprobavam razne kreme za ruke, a danas vam predstavljam jednu raznoliku ekipu s Notina. Ako vas zanima kako su mi se svidjele ove hidratantne kreme za ruke, nastavite čitati! 😉



Kneipp Cottony Smooth intenzivna krema za ruke dolazi u klasičnoj tubici od 75 ml. Proizvedena je u Njemačkoj, a cijena na Notinu joj iznosi 38,85 kn. Vidjela sam da u asortimanu imaju raznih drugih mirisa. Meni je ovaj tako ugodan, blag i stvarno asocira na mekoću i nježnost. Ne smeta mi tijekom dana niti se sudara s parfemima koje nosim. 

Sama kremica je lakše kremaste teksture, ne ostavlja masni ni bijeli trag. Brzo se upija u kožu, na kojoj možete osjetiti onaj blagi zaštitni sloj. Ostavlja kožu mekom i hidratantnom. Neće preko noći učiniti veliku razliku, ali redovitim korištenjem, dobar je izbor. Sastav je prepun nekih lijepih hidratantnih sastojaka poput glicerina, bademovog ulja, pantenola, shea maslaca i ekstrakta pamuka. 

Dok ovo pišem, nanosim čini mi se treći sloj ove kreme u roku nekoliko minuta i sasvim slučajno primijetih da sam pretjerala. Kremica se počela lagano mrviti s nekih dijelova. Dakle, namažite ju i pustite da odradi svoje, jedan sloj je sasvim dovoljan! 😅


Biotherm Biomains hidratantna krema za ruke me ugodno iznenadila. Bila sam nekako skeptična, pogotovo uzimajući u obzir cijenu od 137,70 kn za 50 ml. Postoji i veća verzija od 100 ml, koja je nešto skuplja. Proizvedena je u Francuskoj. Sadrži vitamin E i pantenol, a navode i kako je vodootporna.

Krema je blage, jedva primjetne, roskaste nijanse, ugodnog blago svježeg mirisa i srednje gustoće. Lagana je, ali lijepo kremasta. Nekada mi taj miris zna i smetati, kada nanesem veću količinu. Srećom, ne zadržava se toliko dugo i nije previše intenzivan. Ne ostavlja masni trag i relativno brzo se upije u kožu. Sad kada razmislim, zaista i je jedna od onih koja se u potpunosti upije, pa ju nećete osjetiti pod prstima ako nedugo nakon nanošenja operete ruke.

Ne znam iskreno koliko vrijedi li tih novaca, jer 50 ml nije baš puno. Krema mi je bila super, drago mi je da sam je isprobala i s guštom ću je potrošiti, ali realno danas barem imamo mnoštvo izbora i dobrih proizvoda, u bilo kojem cjenovnom rangu, pogotovo u pristupačnom. 


L'Occitane Amande Delicious Hands krema za ruke jedna je od nekoliko verzija vrlo popularne linije krema za ruke. Ja sam za sebe odabrala ovu s bademovim uljem od 30 ml. Trenutno je na sniženju na Notinu i iznosi 52,30 kn. Inače, kremice se proizvode i u pakiranjima od 75 i 150 ml. Iznenadilo me koliko je ova krema lagane teksture, što se može primijetiti i na posljednjoj slici, pogotovo u usporedbi s ostalim kremama. 

Sadrži mnoštvo hidratantnih sastojaka, pa se tu osim bademovog ulja pronašao i glicerin, ulje suncokreta, shea maslac i kokosovo ulje. Ostavlja kožu ugodno mekom. Ima divan, ne previše intenzivan, ali prisutan slatkasto-svjež miris koji me neodoljivo podsjeća na note nekoga muškog parfema. Čudna asocijacija, ali trebalo mi je vremena da shvatim što mi u njoj tako poznato miriše. 😄

Kremica se brzo i lako upije, ne ostavlja ni teški masni, ni bijeli trag, nego blagi zaštitni sloj na rukama. Nije bogata kao što sam očekivala, ali solidno hidratizira. Imam osjećaj kao da moram nanijeti veću količinu ove kreme da bi mi bila dostatna kao ostatak ove ekipe. Pridavala sam joj najviše pozornosti tijekom testiranja, ali mi je još uvijek teško dati joj konačni sud. Nadam se da ću biti pametnija kada je potrošim. Do tada će vjerojatno biti moj saveznik u torbici. 😊


Frudia My Orchard Shea Butter je korejska kremica za ruke. Dolazi u više verzija odnosno mirisa, a ja sam se odlučila za ovu sa shea maslacem, jer sam negdje prethodno čula pohvale o njoj. Cijena na Notinu za tubicu od 30 grama iznosi 15,90 kn. S obzirom na veličinu, dobar je izbor za svaku torbicu, ali isto tako, ako kreme za ruke kao i ja, koristite često ili u većoj količini, vjerojatno ćete ju vrlo brzo potrošiti. 

Inače, riječ je o gustoj, intenzivnoj kremi za ruke, koja ne ostavlja previše mastan trag na koži, nego jedan lijep, bogat zaštitni sloj. I da, apsolutno postoji razlika u bogatom sloju i masnom sloju! 😄Uz shea maslac sadrži i glicerin i skvalan. Odlično hidratizira kožu, ostavlja je mekom i podatnom, i mislim da bi bila dobra opcija za sve koji se bore s hrapavim i jako suhim rukama. 

Ima nekakav specifični miris koji je dosta prisutan i nije mi baš drag, ali naviknula sam se na njega. Iz tog bi razloga voljela isprobati i druge mirise koje imaju u asortimanu, jer mi se formula baš svidjela! Podsjeća me na neke koncentrirane kreme koje sam koristila. Odlična su opcija za mazanje pred spavanje, kako bi koža maksimalno upila benefite.

Teksture krema za ruke


Moram priznati da sam sasvim slučajnim odabirom uzela ove kremice i ne mogu reći da me bilo koja od njih razočarala. Neke su bogatije, neke lakše, ali svaka od njih odradi posao. Zaista nisam primijetila da su mi ruke u prethodnom periodu bile suhe! Isto tako mi je teško izdvojiti favorita među njima, pa ću ovaj put to preskočiti! 😊 Koristite li vi kreme za ruke? Jeste li isprobali neku od navedenih? Pišite mi u komentarima! 


*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!


With love, Ana ♡

2 komentara

  1. L’occitane badem mi je za sada favorit, super njeguje, super miris, ne podnosim ove s jakim mirisom. Jesi probala od Sapunoteke zaštitnu kremu za ruke? Mene je iznenadila koliko je dobra, u zadnje je vrijeme stalno kupujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobala sam od Sapunoteke kremu prošlo ljeto i isto mi se svidjela. Baš bi je mogla ponovno kupiti! :)

      Izbriši

Shine Of Beauty