Caudalie Vinoclean ulje i pjena za čišćenje lica

31. kol 2022.


Moja me znatiželja kroz godine interesa za kozmetiku vukla na milijun strana i uvijek sam težila biti otvorena prema raznim opcijama. Prirodna kozmetika posljednjih je godina zaista dobila ogroman zamah, ali i interes potrošača. Iako ja osobno nisam isključiva po tom pitanju, volim isprobati i takve opcije. Brend Caudalie me već nekoliko godina unazad otkako sam ga počela koristiti, zaista niti jednom nije razočarao. Neko vrijeme sam škicala njihovu Vinoclean liniju proizvoda za čišćenje lica i konačno isprobala. U nastavku vam prenosim svoje prve dojmove o Vinoclean ulju i Vinoclean pjeni za čišćenje lica. Ukoliko vas zanima kako su mi se zasada pokazali, nastavite čitati! 😉



Caudalie Vinoclean Makeup Removing Cleansing Oil ulje za čišćenje i skidanje šminke dolazi u recikliranoj plastičnoj bočici od 150 ml s pumpicom. Definitivno najpraktičnijeg oblika za svakodnevno korištenje. Namijenjeno je svim tipovima kože za korištenje na licu i očima. Proizvedeno je u Francuskoj od 100% sastojaka prirodnog porijekla. Preporučuje se korištenje unutar 6 mjeseci od otvaranja, a cijena na Notinu mu je trenutno 143,10 kuna. 

Sadrži ulje suncokreta, ricinusa, ulje slatkog badema, ulje grožđa, vitamin E te na posljednjem mjestu parfem. Miris mu je vrlo blag i nekako biljni, ali meni apsolutno nije smetao. Nešto je gušće teksture, ali se sasvim dobro razmazuje i uz par kapljica vode, odlično emulzira i rastvara kako SPF tako i šminku. Lako se i bez problema ispire. Jedan pritisak pumpice povlači veću količinu ulja, tako da su meni obično dostatna 2 do 3 pritiska pumpice za odstranjivanje svega s lica. 


Ulje je zaista nježno prema koži i ostavlja ga mekim nakon ispiranja. Nije me niti jednom peckalo za oči, čak štoviše, odlično ukloni svu šminku s toga područja bez puno problema ili totalno mutnog vida. Nemam osjećaj da mi isušuje kožu niti da je dodatno masti ili začepljuje pore. S vodootpornom maskarom si moram obično uzeti više vremena i posvetiti tom području, ali već od prije znam da je to problem maskare, a ne ulja.

Veganske je formule bez parabena, silikona, PEGova i mineralnih ulja. Ricinusovo ulje u sastojcima dugoročnim korištenjem obećava doprinos u jačanju trepavica, što je odlična stvar s obzirom na pritisak i trljanje koje je nužno prilikom skidanja šminke. Baš me zanima hoću li nakon što potrošim ovu bočicu uvidjeti tu razliku na mojim trepavicama. Dosad mu zaista nisam pronašla manu! Ako ga ponovno naručim (što je vrlo vjerojatno), svakako ću vam pisati na društvenim mrežama, kao i u Emptiesima na blogu! 😉


Caudalie Vinoclean Instant Foaming Cleanser pjena za čišćenje lica također dolazi u recikliranoj plastičnoj bočici s pumpicom od 150 ml. Namijenjena je za sve tipove kože, s 97% sastojaka prirodnog podrijetla. Proizvedena je u Francuskoj s rokom trajnosti od 6 mjeseci od otvaranja. Trenutna cijena na Notinu iznosi joj 120,50 kuna. U ponudi imaju i manje pakiranje od 60 ml, kao i duplo pakiranje po 150 ml koje je nešto povoljnije. 

Sadrži glicerin, ekstrakt kamilice i kadulje, ekstrakt grožđa te na posljednjem mjestu, parfem. Miris joj je svjež, ali nikako napadan, niti neugodan na koži. Pjena se također solidno dozira i već 2 pritiska pumpice meni budu dostatna za čišćenje odnosno umivanje lica. Pjena je na sam dodir, kao i na koži lica, ugodna, gotovo pa kremasta. Možete pod prstima osjetiti da nije tip proizvoda koji će vam isisati život iz kože. 😂 Ne pecka me za oči, a opet jako lijepo očisti lice i ostavlja ga mekim. 


Oba proizvoda me zaista jako lijepo služe i odličan su izbor za metodu dvostrukog čišćenja lica, koje je nakon umivanja čisto, nije isušeno, ali spremno za daljnju njegu kože. U svakom slučaju, još jedan mali podsjetnik da trebam češće posezati za Caudalie kozmetikom! 😊 Jeste li vi koristili neki od spomenutih proizvoda? Koje Caudalie proizvode vi volite? Pišite mi u komentarima! 😉

*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana

2 komentara

  1. Caudalie ima stvarno izvrsne proizvode, nježni su, a istovremeno doista efektivni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, stvarno me niti jedan njihov proizvod dosad nije razočarao! 😊

      Izbriši

Shine Of Beauty