Dr.Jart+ Hydrate and Smile set

30. ruj 2022.


Moja koža lica svake jeseni, ali i proljeća, nekako prirodno zahtijeva promjene u njezi odnosno izboru proizvoda za njegu kože. Čim smo se počeli slojevito oblačiti, ja sam već znala osjetiti na licu znakove zatezanja i suhoće, što znači da je vrijeme za uvođenje i slojevite njege. Krema za lice je prva stvar od koje nekako svi polazimo. Odabir prikladne dnevne, ali i noćne kreme, bitan je za postizanje vidljivih rezultata, odnosno za zdravu i hidratiziranu kožu. Vodeći računa o tome, nisam odoljela testirati Dr.Jart+ Hydrate and Smile set za njegu kože. Ukoliko vas zanima smije li se s njime i moja koža, onda svakako nastavite čitati! 😄




Hydrate and Smile set smješten je u žarko ružičastu kutiju šarenog, simpatičnog dizajna. U setu se nalaze Dr.Jart+ Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment i Dr.Jart+ Vital Hydra Solution™ Biome Water Cream. Obje kreme dolaze u količini od 15 ml, što je dostatno za jedan solidan period testiranja. Obje su proizvedene u Koreji, a rok trajnosti od otvaranja im iznosi godinu dana. Cijena ovog seta na Notinu iznosi 203,60 kn.



Dr.Jart+ Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment odnosno intenzivna krema protiv crvenila na licu jedan je od proizvoda koji je zapalio društvene mreže, ponajprije TikTok. Bit ću izravna i odmah vam priznati, apsolutno je opravdan hvalospjev! Naime, riječ je o svojevrsnoj dnevnoj kremi koja je ciljana za osjetljivu kožu sklonu crvenilu i iritacijama, koja uz izjednačavanje crvenila i njegu, sadrži SPF 30 zaštitu. 

Dolazi u zelenoj staklenoj posudici s metalnim čepom i plastičnim stoperom. Zelenkaste je boje i nema nikakvog mirisa. Nanošenjem odnosno razmazivanjem na koži, ta se zelena nijansa pretvara u boju kože i stapa s tenom.


Krema se ističe sastojkom centella asiatica odnosno tiger grass, po kojoj cijela linija proizvoda nosi naziv. Jedan je od vrlo popularnih sastojaka u njezi kože posljednjih godina jer djeluje na obnovu kože te utječe na tretiranje stanja kože poput akni, rozacee, ekcema i osjetljive kože. Uz nju, za oko su mi zapeli i niacinamid, glicerin i pantenol u sastojcima, koji vjerujem doprinose ugodnom i hidratantnom, ali ne masnom osjećaju na licu. 

Tekstura kreme je vrlo lagana i kremasta, nije gusta, a opet nije ni rijetka. Odlično se razmazuje i nanosi prstima bez puno muke. Jedino valja pripaziti na recimo rubove oko kose, jer tu nerijetko i sama ne razmažem dobro, pa znaju ostati crte od povlačenja kreme. Jako mala količina je potrebna za cijelo lice, otprilike zrna graška. Vjerujem da će mi zbog toga ova mala teglica dosta dugo i potrajati. Krema se može mrvicu i nadograđivati, ali ja to obično ne radim.


Koristila sam ovu kremu non stop i baš sam oduševljena. Za svaki dan ili za neke brzinske situacije je odličan izbor! Jako lijepo ujednači moju aknama i crvenilu sklonu kožu lica, ne migrira mi po licu tijekom dana, ne zateže me niti isušuje. Iako hoće istaknuti one suhe dijelove ili isušenost kože npr. okolo prištića, ali meni to osobno ne predstavlja problem, jer je ovo ipak preparativni komad kozmetike. Uglavnom sam je nosila samostalno nakon umivanja ili nakon tankog sloja hidratantne kreme. Ne matira kožu, nego joj daje jedan lijepi prirodni izgled. 

Tijekom dana se naravno zamastim na T-zoni, ali to ne utječe pretjerano na izgled kreme na licu. Ispod šminke također funkcionira besprijekorno, a ispod mineralnog pudera, izgleda prekrasno! Koža mi sa ostatkom šminke izgleda tako lijepo zdravo i prirodno, a opet ne neumjereno sjajno. Ma divota jedna! 😍 Kada želim da mi šminka traje duže, naravno uz pripremu kože i sloj ove kreme, nanosim i matirajuću bazu za podlogu uz obavezno setiranje T-zone. Nije me nikad peckala ili iritirala moju kožu, a skidam je navečer uvijek metodom dvostrukog čišćenja.

Lijevo - čisto lice, desno - sa slojem Cicapair Tiger Grass Color Correcting kremom

Najviše mi se sviđa što s njom imam adekvatnu njegu, SPF zaštitu, i uz to jedno solidno ujednačavanje lica i prekrivanje pigmenta akni, koje samim time ne dolaze toliko do izražaja. Tekstura kože ne može se sakriti, ali sveukupni ton kože radi ogromnu razliku kada vam je koža crvena, iziritirana ili aknama sklona. Vidjet ćemo dugotrajnim korištenjem koliko ona zapravo pomaže u borbi s aknama, ali zasad mogu potvrditi da ih ne uzrokuje. 😊


Dr.Jart+ Vital Hydra Solution™ Biome Water Cream hidratantna je gel krema koja dolazi u plavoj staklenoj teglici s plastičnim čepom i stoperom. Ne sadrži nikakav posebni miris niti boju. Može se koristiti i za dan i za noć, a namijenjena je svim tipovima kože. Sadrži glicerin, niacinamid i hijaluronsku kiselinu. Opisala bi je kao jednu klasičnu hidratantnu kremu koju zaista možete uklopiti u različite rutine. 


Njezina lijepa gel tekstura čini je pogodnom za dnevne varijante i njegu ispod šminke, ali recimo i za ljeto. Odlično surađuje s gore spomenutom Cicapair kremom, koje u duetu ne maste dodatno moju mješovitu kožu. Odličan je saveznik i za večernje prilike uz kombiniranje sa serumima. Odlično se nanosi, jako lijepo hidratizira kožu, a lagana je na licu. Nije jedan od onih proizvoda koji će napraviti wow razliku, ali je jako dobar bazni proizvod koji si ovisno o preferencijama možete prilagoditi. 

Nije potrebna velika količina kreme, da bi lijepo nahranila kožu. Ne ostavlja nikakav sloj niti mi je iritirala kožu. Uglavnom je koristim kao dio večernje rutine njege lica i pokazala mi se kao jako dobar izbor, jer mi koža ujutro bude mekana i hidratizirana. Iako nisam nanosila velike količine kreme, već joj nazirem dno, pa vodite računa da bi vam malo pakiranje bilo dostatno za nekih otprilike mjesec i pol korištenja.


Baš me ugodno iznenadio ovaj set za njegu kože i jako sam zadovoljna s proizvodima. Inače, obe kremice možete kupiti zasebno i u većim, ali i u ovim malim pakiranjima na Notinu. Ako mene pitate, Cicapair tretman vam je potreban ukoliko imate gore navedenih problema s kožom. Moja jutarnja rutina zbog nje je postala brža! 😊 Jeste li vi koristili Dr.Jart+ kozmetiku? Pišite mi u komentarima!

*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana

Objavi komentar

Shine Of Beauty