Empties #25

14. sij 2023.


Imam naviku da se uvijek u početku nove godine rješavam svega što mi smeta, pa se s time vrlo često poklope i Empties postovi. U nastavku tako možete vidjeti što sam posljednje potrošila u 2022. godini, što ostaje dio moje kolekcije, a što nikako ne planiram više kupovati! 😉



Pisala sam već na Instagramu zašto me nije oduševio Dr. Pasha losion za tijelo s arganom i bademom. Iako odličnog sastava, formula mu nije dobra. Tijekom razmazivanja, ostavljao bi bijele tragove na koži, pa bi mi trebalo duplo više vremena da ga nanesem i dobro utrljam u kožu. Vrlo često mi se znao i runiti s kože, a s posljednjim korištenjima sam imala blagi živčani slom, jer je i pumpica prestala surađivati, iako mi je ostala još 1/3 proizvoda unutra. Tu mi je već bilo dosta natezanja i odlučila sam ga baciti u smeće, iako ga nisam potrošila do kraja. To mi se stvarno rijetko kad događa, jer se uvijek trudim pronaći način da potrošim do kraja proizvod koji mi ne odgovara.


Dusch Das gel za tuširanje s breskvom mi je bio super! Predivno miriše, lijepe je teksture, dobro se pjeni i lako ispire, a radi posao sasvim solidno. Morat ću ponoviti kupovinu! 😊


2019. godine otkrila sam Balea šampon sa zelenom jabukom i od tada samo i ISKLJUČIVO njega koristim na svojoj kosi. Mislim da to dovoljno govori koliko ga volim. Odlično odgovara mojoj kosi, koja se masti pri tjemenu, a pri vrhovima zna često biti suha. Nisam ga dugo spominjala, jer ga konstantno kupujem i trošim, ali ako ga još niste isprobali, a odgovara vašem tipu kose, požurite u DM! 😉



Nivea Care kremicu koristila sam dosta tijekom godina i povremeno joj se znam vratiti. Radi posao ok, bilo u dnevnoj ili noćnoj njezi, povoljna je, a ne stvara mi nered na licu. Volim ovo mini pakiranje zbog praktičnosti kad putujem. 


Vita Coco Coconut masku za kosu imam i koristim stvarno dugo vremena. Uglavnom sam si iz ove teglice prebacivala masku u putno pakiranje, zbog transporta, s obzirom na to da sam relativno malo boravila kod kuće. Meni odlično radi posao, pogotovo na vrhovima kose i tu zaista osjetim razliku u mekoći i podatnosti kose. Ako u međuvremenu ne kupim nešto novo, moguće da ću joj se vratiti. 😊


Rituals The Ritual of Mehr body scrub mi je bio odličan! Super odradi posao, rekla bi da je po intenzitetu negdje u sredini. Odlično funkcionira kao korak prije brijanja, jer u sebi sadrži ulje koje olakšava cijeli proces, a s druge strane, ne čepi britvicu. Divno miriše kao i cijela ova kolekcija, a koža nakon korištenja bude meka i podatna. Ovo bi definitivno voljela ponovno uzeti! 



Pisala sam na Instagramu i o Bilou Apricot Shake Repair spreju za kosu, koji mi je bio baš odlična stvar. Divnog mirisa, odlične pumpice, lako se nanese na kosu i olakšava raščešljavanje. Ovo je bio posljednji primjerak koji sam ulovila, jer su ga u Austriji povukli iz prodaje. Bilou je inače njemački brend i nema ga na našem tržištu. Kad god sam u Austriji, bacim pogled na njihov asortiman, jer imaju baš simpatične proizvode. 😊

Caudalie Vinoclean pjena za umivanje mi je bila super! Tako lijep, nježan, a učinkovit proizvod. Mislim da bi bio odličan pogodak za osjetljivu kožu. Ja sam u međuvremenu pronašla sličnu drogerijsku alternativu, pa ju neću obnavljati.

Caudalie Vinoclean ulje za skidanje šminke mi je isto bilo super, iako se nešto gušće razmazuje po licu, nego što sam ja naviknula. Odlično skida svu šminku i SPF, a vrlo lako se ispire! Možda ga ponovno uzmem, kada potrošim ono što trenutno koristim.


Ebelin blazinice za skidanje laka u putnoj varijanti su mi bile super! Baš su dobro natopljene, odlično skidaju lak, a jako su jeftine. Čak mi je i miris lubenice, iako umjetan, bio ugodan. Ove verzije doduše više nema u prodaji, ali sada imaju samo novi miris, proizvod je ostao isti.


Dr.Jart+ Vital Hydra Solution gel krema za lice mi je također bila odlična. Jako lijepo hidratizira, divne teksture, lako se razmazuje i odlično se slagala s mojom mješovitom kožom. Prošle godine sam isprobala nekoliko kremica koje su mi bile baš dobre, tako da još moram razmisliti što ću ponovno kupiti.


Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment sam potrošila i odmah ponovno naručila. Ovo mi je jedno od dražih otkrića prošle godine. Koristim ga i svakodnevno samostalno, ali i ispod šminke, i obožavam! Neutralizira crvenilo, akne, lijepo ujednači lice, a izgleda svježe i prirodno. Baš dodaje neku lijepu dimenziju mom licu, čak i kada ga nosim ispod šminke. 



Look by Bipa Professional sprej za setiranje šminke je bio totalni promašaj. Jedva sam ga potrošila do kraja. Dio je nekakve influencer kolekcije i kupila sam ga u Austriji, a većinom trošila na svakodnevno spremanje za posao odnosno setiranje korektora i pudera i prahu. Ima užasno loš sistem raspršivanja i samo baca kapljice na lice. Jedino što mogu za njega reći jest - ne ponovilo se! 😂🙈


O Mivolis Panthenol kremi sam već pisala u godišnjim favoritima. Spas za izrazito suhu, osjetljivu i iritiranu kožu. Čini sastavni dio moje kućne ljekarne, jako je povoljna, a ovo je bilo moje drugo potrošeno pakiranje. Nova tubica je upravo u upotrebi!


CV Vitamin C peeling puder također je godišnji favorit, pa ne iznenađuje to što je u rotaciji. Nije najekonomičniji izbor, ali meni ova vrećica potraje za dobrih 4-5 korištenja. S obzirom na to da trenutno koristim i neke aktivne sastojke, ovaj enzimski piling koristim povremeno, kao tretman. Imam ga redovito u zalihama, jer svaki put dodam barem jednu vrećicu u košaricu kad sam u Mülleru! 



Tester Dior J'adore D'eau parfema dobila sam u jednom Notino paketu i ostala zatečena koliko mi se svidio! Prvo me privuklo to što ovaj parfem ne sadrži alkohol. Onda sam ga isprobala na ruci i očarao me divnim svježim, elegantnim mirisom. Nosila sam ga nekoliko puta i potrošila svaku kapljicu testera! 😁 Odlično mi je trajao na koži, a na odjeći se zadržavao danima. Preporučujem da ga pomirišete u drogeriji, jer je ovaj novi parfem baš prošao ispod radara. Imam ga u planu kupiti, čim ulovim neko dobro sniženje. 😊

H&M Lipgloss imam godinama i ovu tamniju nijansu, koja je na usnama znatno blaža, koristila sam jako puno. Odličnu formulu imaju, nisu ljepljivi, jako lijepo izgledaju i traju na usnama, lako se nanose i jako su jeftini. Htjela sam ga potrošiti do kraja, međutim ne mogu aplikatorom izvući dio koji je ostao na dnu, tako da se pozdravljamo. 

Bilou ulje za usne sam također donijela iz Austrije. Uhvatila sam ga pri izlasku iz asortimana, jer sam htjela isprobati nešto novo, a ulja za usne inače obožavam. Mjesecima sam mu davala prilike, držala ga pokraj kreveta i na radnom stolu, da ga nanosim više puta tijekom dana. Ništa od toga nije bilo korisno, jer mi nije radilo nikakav posao. Previše je vodenasto i imam osjećaj da samo nestane s usana, a ne nahrani ih. Totalno beskoristan proizvod, zato nepotrošen ide u smeće. 🤷‍♀️


Essence Bye Bye Panda Eyes maskaru koristim već par godina. Kad ne znam što bi kupila, a treba mi nova maskara za svaki dan, uzmem nju. Volim što se nikad ne preslikava na moje masne kapke, a skida lako vodom. S njom primijetim da mi trepavice budu jače i ljepše, a manje opadaju jer se znatno lakše skida. Jedino bi voljela da mi ostavlja malo bolji efekt, odnosno da trepavicama doda više volumena.

Maybelline Sky High vodootporna maskara mi je bila odlična! Premišljala sam se da je uvrstim u godišnje favorite ili ne, ali s obzirom na to da sam isprobala još neke jako dobre maskare, odlučila sam stati na loptu. Vidjet ćemo hoću li ju ponovno kupovati i koristiti, pa ću onda sa sigurnošću reći je li zbilja tako dobra. Pisala sam o njoj na blogu recenziju, pa ću vam samo ostaviti link na recenziju.

Benefit 24-HR Brow Setter transparentni gel za obrve koristila sam kontinuirano više od godinu dana. Odličan proizvod koji drži dlačice obrva na mjestu cijeli dan! Ima plosnatu četkicu s dvije vrste silikonskih čekinja na krajevima. Za one koji vole brow lift efekt, ovaj gel bio bi odličan izbor! Ja ipak nisam veliki fan takve četkice, više volim one klasične, kao što ABH Clear Brow Gel ima. U usporedbi sa spomenutim ABH gelom, ovaj ne cementira sve u toj mjeri kao ABH. U svakom slučaju, bio mi je baš dobar jer je radio posao onako kako ja to volim i možda ga ponovno nekad kupim, kad se zasitim ABH.


U Austriji sam se zakačila za Look by Bipa brend koji su konačno ponovno vratili i u hrvatske Bipe. Tako sam iz znatiželje kupila Look by Bipa Mega Stay lipliner u nijansi 60 hazelnut. Predivna mi je nijansa bila, ona lijepa nijansa boje mesa koja ide uz sve nude kombinacije. Olovka je na odvrtanje, što znači nema šiljenja! Nažalost, puknula mi je nekoliko puta, mislim čak i u transportu, i nije više stajala stabilno u pakiranju. Na kraju nisam mogla izvaditi komad olovke koji mi je ostao, tako da je nažalost moram baciti. Definitivno si planiram uzeti novu u istoj nijansi! 

Tijekom 2020. godine otkrila sam Max Factor Brow Shaper olovku za obrve i od tada je uvijek nanovo kupujem i imam u kolekciji. Baš mi nekako odgovara nijansa 20 brown. Olovka je super teksture, nije previše kremasta niti voskasta. Odlično iscrtava i popuni obrve, a ne izgleda napadno i umjetno. Češljić jako dobro rasporedi i izblenda proizvod. Traje bez problema cijeli dan. Zaista nemam zamjerki i zato ju redovito i koristim! 😊


Kad sam bila u Primarku uzela sam nekoliko PS.. sheet maski, čisto da isprobam. Sve su bile baš povoljne po 90 centi. Koristila sam neku s lubenicom, nije me nešto oborila s nogu. Zatim sam odlučila isprobati Clarifying verziju, koja me isto tako ostavila ravnodušnom. Za približno sličnu cijenu u drogerijama mogu uzeti puno bolje maske koje zapravo dodaju neku vrijednost mojoj njezi kože.

Već sam i prije spominjala Lidl Lupilu vlažne maramice, koje su stvarno super. Nisu previše mokre niti previše suhe, nemaju napadan miris, ne pjene se. Odličan dodatak za milijun raznih namjena. Od jutarnjeg spremanja kada znam na ruku nanijeti pudera, korektora ili kremastog rumenila, pa do brzinskog čišćenja prašine ili cipela. 

U usporedbi s njima, ove Wickies Baby Wipes podsjetnik su da se ne glupiram više za par kuna akcije. Smrdljive, pjenile su se pri većem pritisku i imaju znatno lošije pakiranje zbog kojeg su se počele sušiti. Zaobiđite ih u širokom luku!

Konačno smo došli do kraja. Nadam se da ćemo u narednoj godini imati jednako dobra otkrića i smanjiti uzaludno trošenje novca! 😅 Što ste vi posljednje potrošili ili ponovno kupili? Pišite mi u komentarima! 😉

With love, Ana

2 komentara

  1. Ove ebeline blazinice za skidanje laka mi djeluju super. Bye Bye panda eyes sam isprobala, ali nisam bila oduševljena jer ja volim dobro naglašene trepavice :D a ona je dobra za taj prirodni izgled trepavica bar je tako (full prirodno) izgledala na mojima. Sky High mi je sljedeća na redu za isprobavanje što se tiče maskara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda će ti se sigurno svidjeti Sky High! Ja volim kombinirati, ako su moje prirodne trepuške u dobrom stanju. U zadnje vrijeme sam i sama u fazi da želim maksimalni efekt, jer puno manje nosim sjenila nego prije. :)

      Izbriši

Shine Of Beauty