Fake it till you make it: Ombre eyeliner tutorial

15. kol 2015.



Pozdrav ljepotice, 
 danas sam se odlučila za jedan drugačiji look, inspiriran silnim tutorialima koji su potekli od kako je ABH izbacila liniju vodootpornih kremastih gelova/sjenila/eyelinera. Za ovaj #eotd koristila sam slične proizvode koje posjedujem i tako ovaj trend prilagodila sebi. 


Korišteni proizvodi: 
 • Maybelline Color Tattoo u nijansi 40 Permanent Taupe 
• I Heart Makeup – I Heart Obsession paleta, Born To Die 
• Essence eyeliner brush 

 Za početak, koristila sam Color Tattoo kao gel liner. Za ovaj korak si uzmite vremena i lagano nadograđujte intenzitet. Color Tattoo će nam poslužiti kao svojevrsna baza za sjenilo koje ćemo kasnije nanositi. CT sjenila su super proizvodi za ovakve stvari jer neće mrdati s kapka niti izblijediti. Ukoliko želite colorful (kolorističan) ombre eyeliner preporučujem korištenje bijele nijanse CT sjenila, jer će ona dodatno istaknuti boju, a uz to biti i podloga.


Zatim nanosimo sjenila na crtu koju smo prethodno napravili. Ja sam krenula od tamnije nijanse, jer mislim da je tako najlakše. Najtamniju nijansu (korak br. 1) nanosimo na vanjsku trećinu crte. Također, da bismo postigli efektivniji ombre, boju je potrebno nadograđivati. Nakon toga nanosimo svjetliju smeđu nijansu (korak br.2) na sredinu crte, nadograđujemo do željenog intenziteta i lagano blendamo rubove uz tamniju nijansu. I na kraju, stavljamo bijelu nijansu (korak br.3) na prvu trećinu crte, te radimo istu stvar kao i s prethodnom nijansom – nadograđujemo i blendamo. 


I nakon što smo napravili ombre eyeliner, možemo dodati malo maskare i highligta u unutarnji kut oka i naš #eotd je gotov! Ukoliko ste pogriješili, vrlo lako možete popraviti  sa štapićem za uši i malo micelarne. 


Ono što vam želim poručiti iz ovog kratkog tutoriala jest da ne morate posjedovati baš svaki proizvod kako biste postigli određeni look. Uvijek sve možete prilagoditi sebi i koristiti ono što imate. Dovoljno je samo igrati se sa šminkom i eksperimentirati. I ne, ne morate iz prvog pokušaja sve uspjeti, uzmite si vremena i vježbate, sigurna sam da će se trud isplatiti! :)


With love, Ana <3

Broj komentara: 13

  1. Jako lijepo si to napravila, sviđa mi se post.

    OdgovoriIzbriši
  2. odlično, predivno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo ću baš da pokušam!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, stvarno je jednostavno, a lijepo izgleda. :)

      Izbriši
  4. Super,sviđa mi se jako,pokušati ću isprobati ovaj look :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa! Svakako pokušaj! :)

      Izbriši
  5. Anonimno8/17/2015

    Ovo je odlično, morat ću pokušati. Bila bi zgodna i crno siva kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj! :) Mislim da bi sivo - crna kombinacija bila još ljepša, izražajnija. :)

      Izbriši
  6. odlično izgleda :) i prikladno je za makeup za posao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako! neutralno, a opet neobično.. :)

      Izbriši
  7. Ajme, divno je! :) <3 neutralno, a opet lijepo i romantično. <3

    OdgovoriIzbriši

Shine Of Beauty