Makeup kompleksi

14. lis 2015.

Pozdrav ljepotice,
danas sam odlučila malo više pisati, tako da je izbor pao na još jedan Real Life Talk post.

Naime, sa sve većim razvojem tehnologije, a samim time i medijske kulture, svakodnevno bivamo bombardirani tonom informacija, ovisno o čemu se zanimamo. Time je i makeup industrija, kao i YouTube zajednica šminkoholičara, postala ogromna. Stoga bi nekako bilo i čudno da nam svi ti silni YouTuberi i njihovi savršeni makeup look-ovi nisu stvorili komplekse.

Znam i sama po sebi koliko postane zarazno pratiti YouTubere i njihove nove videe. Zato vas danas želim malo osvijestiti. Jer ono što mi trenutno vidimo, ne daje nam mogućnost da vidimo sve ono što se događa iza i prije toga.

Što time želim reći? Vrlo je jednostavno.



Na svakom koraku možemo vidjeti fotke savršeno čistog iskonturiranog lica, prekrasnih punih usana, lijepo popunjenih obrva, i sl. I mislimo da je to cilj savršene šminke. Cilj je postići tako nešto. Istina je, i sama se slažem da sve to izgleda predivno. Međutim, kada bi svi izgledali tako, dal' bi nama samima bilo zanimljivo? Ne gubi li se u tome ona varijabilnost, ona posebna osobnost između nas?

Ima li smisla da svi izgledamo kao lutke iz izloga? Ima li smisla opterećivati sebe kompleksima savršenstva? Trebali bi prestati tako mahnito gledati ravno ne razmišljajući o ničemu, prosuđujući sve onako kako se to nama prikaže. Jer mi stvaramo. Živa smo bića. Stoga ne bi trebali težiti da postanemo roboti.

A sve ove žene s odličnim vještinama koje redovito snimaju videe i stvaraju prekrasna lica s naslovnica, svaka od njih puno ulaže u to čisto lice, iz jednog vrlo jednostavnog razloga – jer je to njihov posao! Stoga, ako žele dobro profitirati i napredovati, potrebna im je dobra podloga kako bi bezbrižno mogle kvalitetno obavljati svoj posao.

Ono što želim poručiti ovim postom jest da u svemu što radite date jedan mali djelić sebe. Tako se razlikujete od drugih ljudi koji rade istu tu stvar. I nemojte kamuflirati sebe, šminka je tu kako bi nam dala samopouzdanja, kako bi naglasila naše fizičke „prednosti“ i ponekad popravila naše nepravilnosti. Nemojte postati samo jedna od mnogih, ostanite svoji, ali na uređeniji način.


*Sve fotografije preuzete sa stranice WeHeartIt.com!


Be classy & be yourself!

With love, Ana <3

2 komentara

  1. Potpuno se slažem s tobom! :) Iako se vooolim natrackati, ipak, mislim da je naljepše kada tu ima i onog prirodnog i posebnog, specifičnog za svaku osobu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je! :) i ja se volim mackati svkakvim i kremicama i dekorativnim proizvodima, ali u svemu tome, trudim se ostati vjerna sebi.. da to i dalje budem ja, ali u sređenijem izdanju :D

      Izbriši

Shine Of Beauty