Korejski balzami za skidanje šminke - prvi dojmovi

31. sij 2021.


U posljednjih dvije godine otprilike, sve više se upoznajem s korejskom kozmetikom. Kad malo bolje razmislim, vrlo malo njihovih proizvoda koje sam isprobala su me razočarali ili ostavili ravnodušnom. Kako već dugo prakticiram metodu tzv. double cleansinga za čišćenje lica i skidanje SPF-a i šminke, odlučila sam konačno isprobati i balzame za skidanje šminke. Odabrala sam TONYMOLY Vital Vita 12 balzam te Heimish All Clean Balm. Više o njima donosim u nastavku! 😊

Inače, double cleansing ili dvostruka metoda čišćenja lica mi je zaista znatno poboljšala izgled lica i smanjila pojavu akni, jer najbolje ukloni sve nečistoće i šminku s kože. Mislim da ju možete uklopiti u svoju rutinu, čak i ako koristite četke za čišćenje lica, s kojima recimo možete kombinirati klasični gel za umivanje.  


Heimish All Clean Balm imao je jako dobre ocjene, pa sam ga zbog toga odlučila isprobati iako osobno nikada nisam čula za ovaj brend. Balzam dolazi u praktičnom, čvrstom bijelom pakiranju sa 120 ml proizvoda. Kada ga otvorite, pronaći ćete čvrsti stoper koji ima predviđen prostor i za špatulicu koja je namijenjena za vađenje balzama iz teglice. Baš simpatično rješenje da vam sve bude na mjestu, prilikom korištenja! Trenutno je snižen na Notinu za 121,50 kn. 

Navode kako je dobar i za skidanje šminke s usana i očiju, a pri tome sadrži i prirodne sastojke, zbog kojih ga morate trošiti, jednom kada ga izložite zraku. Sadrži shea maslac, mnoštvo ulja te vitamin E. Ima trostruku formulu, baš kao što i navode na kutiji. Kada ga izvadite, klasični je balzam, nakon što ga umasirate u kožu, ponaša se poput svakog drugog ulja, a prilikom ispiranja primijetit ćete i tu mliječnu teksturu.


Ima neki vrlo prirodan miris, koji nije napadan niti se naročito jako osjeti tijekom korištenja. Nije me peckao za oči niti stvarao neugodne reakcije. Lijepo se rastopi na licu, iako ja nerijetko uzmem veću količinu, pa mi zna ostati malo viška balzama među prstima. U principu mi je za cijelo lice obično potrebna recimo veličina većeg lješnjaka. Bez problema rastopi svu vodootpornu šminku ili SPF, a maskaru odlično skine do kraja, što mi je u principu i najbitnije. Također, ispire se lako i brzo, bez puno muke.


Ako ćemo iskreno, ja ovom balzamu zasad nisam našla niti jednu manu. Stvarno funkcionira odlično, ako utrljavam maskaru, pogled će mi se naravno malo zamutiti, ali svakako ju odmah ispirem, pa to meni ne predstavlja neki problem. Uostalom, tako je sa svim uljnim formulacijama. Vidjet ćemo baš koliko dugo će mi potrajati ovo pakiranje, pa ću na osnovu toga odlučiti o ponovnoj kupovini. 


TONYMOLY Vital Vita 12 Purifying Cleansing Balm je relativni novitet na tržištu koji mi se na prvi dojam učinio zanimljivim. Sadrži 12 tipova vitamina i ekstrakt vulkanskog pepela. Dolazi u plastičnoj narančastoj teglici sa 75 grama proizvoda, preporučuje se korištenje unutar 12 mjeseci od otvaranja, a trenutna cijenu mu je 149,69 kn. Za razliku od Heimish balzama, dolazi s jeftinije izrađenim stoperom (koji mi redovito odleti s poklopcem tijekom otvaranja) i špatulicom koja je bila smještena u kartonsku kutiju. 

Ako ste skloni gubljenju ovakvih sitnica, onda definitivno možete očekivati da će se s vremenom negdje zagubiti. Iako se na pakiranju i na kutiji navodi kako efektivno skida svu šminku, u uputama za korištenje se navodi da se izbjegava kontakt s očima. Koji je onda smisao balzama za skidanje šminke, ako ga ne mogu koristiti za recimo skidanje maskare? Kako to biva, ja upute tijekom korištenja nisam čitala, tako da sam ga koristila na apsolutno cijelom licu. 


Ovaj balzam ima nešto boje u sebi, a intenzivno miriše na citrusno voće. Također sadrži shea maslac te kokosovo ulje, niacinamid i pantenol uz mnoštvo citrusa i vitamina. Tekstura mu je različita od Heimish balzama po tome što pruža nekakav drugačiji osjećaj na koži kada ga umasiram. Ne osjeća se toliko uljna konzistencija već nešto nalik na gelastu teksturu. Ispire se također u mliječnom obliku i vrlo efektivno.

Ono što mi se nije svidjelo jest činjenica da ovaj balzam, pretpostavljam upravo zbog mirisa i citrusa zaista nije za korištenje na očima. Stvarao bi mi neugodan osjećaj prilikom ispiranja balzama sa sjenila i maskare, iako bi ih odlično i u potpunosti rastopio. Nije me pekao za oči u toj mjeri da ih ne mogu otvoriti ili da bi zasuzile, ali nije bio ni ugodan. Mislim da ću ga nadalje trošiti isključivo na licu i izvan očiju u danima kada ne nosim šminku već samo SPF kremu. 


Tijekom korištenja oba balzama nisam primijetila da su mi se na koži iskazale bilo kakve iritacije ili neželjene posljedice, iako ću to sa sigurnošću moći potvrditi tek kada ih potrošim do kraja. 


Međutim, ovdje je ipak riječ o proizvodima koji na koži budu tek minutu do dvije i potom ih ispirete. Najbitnije mi je pri tome da me ne isušuju dodatno što nisam niti kod jednog primijetila, jer oba balzama lijepo očiste kožu i ostave ju mekom. Kako su ulja za skidanje šminke nerijetko nepraktična i vrlo podložna prolijevanju, pogotovo u neseseru, mislim da su balzami stoga odlična opcija.

 

Ako bi morala na temelju protekla dva tjedna testiranja birati između ova dva balzama, onda bi se vjerojatno odlučila za Heimish All Clean Balm. Ima bolje promišljeno i izrađeno pakiranje, dobijete više proizvoda koji odlično obavi posao bez neugodnih osjećaja na osjetljivom području oko očiju. Koristite li vi balzame za skidanje šminke i čišćenje lica? Koje korejske proizvode volite? Pišite mi u komentarima! 😉


*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!

With love, Ana ♡

Objavi komentar

Shine Of Beauty