Proizvodi koji su me razočarali

7. svi 2021.


Kod mene se vrlo rijetko zareda više proizvoda koji mi zbilja ne odgovaraju. Kupujem jako puno prema preporukama drugih, nekada iz vlastite znatiželje, ali da budem iskrena, obično to budu proizvodi koji su mi dobri ili su onako, prolazni, dovoljno da ih potrošim. Danas vam pišem o maloj ekipi, koju kad bi morala, ne bi žalila baciti ravno u smeće, a u nastavku ću vam opisati zašto!



Afrodita Almond krema za ruke i nokte dolazi u tubici od 100 ml po cijeni od 14,90 kn (u DM-u). Ne sadrži sintetičke boje, veganske je formule za koju navode da je pogodna za hrapave i ispucale ruke te kožicu oko noktiju. Sadrži bademovo ulje, glicerin i shea maslac. Lagane je teksture, nije gusta niti teška, ne ostavlja masni film na koži. Sadrži ugodan, ne previše intenzivan, slatkasti miris. 

Ovu kremu bi mogla sto puta dnevno mazati i nakon 15 minuta na koži, opet bi imala potrebu namazati ruke s nečim. Pretpostavljam da je to zbog mineralnog ulja koje je drugo po redu na popisu sastojaka. Jednostavno mi nije bila dostatna, pogotovo kada sam radila u uvjetima u kojima su mi ruke svako malo bile pod vodom. 

Prema tome, ja ne vidim kakva bi to „sos zaštita“ bila koju na pakiranju navode. Postoje lagane i nemasne kreme za ruke po nižoj cijeni od ove, koje pružaju dobru hidrataciju i koje rado kupujem iznova. Za razliku od njih, ovu Afroditinu kremu ću ubuduće izbjegavati! 



Olival Kids Sun Mineral SPF 50 krema za lice prošle je godine došla na police i strašno sam joj se obradovala! Prema sastojcima, od mineralnih filtera, najveći udio čini cinkov oksid, a uz njega, sadrži i skvalan, kakaov maslac te ulja badema i masline. Tubica od 50 ml dolazi sa zaštitnom folijom na čepu, a ja sam je kupila u Bipi po cijeni od 55,90 kn. 

Krema je gušće teksture i bijele boje, koja ostavlja bijeli trag na koži. Ako ju dobro razmažem, izgleda prihvatljivo. Međutim, nakon nekog vremena na koži, naglasit će mi svaku poru i suhoću koju nisam ni znala da imam. Ako se slučajno oznojim ili mi oko zasuzi, ostavit će vidljiv trag, iako navode da je vodootporna.

Teška je na licu. Najviše me nervira što je u suštini namijenjena djeci iznad 2 godine. Oprostite, ali ja to ne bi ni sebi, a kamoli djetetu mazala. Trošila sam ju ljetos na tijelu u kombinaciji s uljem i vjerojatno ću ju tako i potrošiti, jer joj rok istječe iduće godine. Sve u svemu, ova krema mi je bila najveće razočaranje prošloga ljeta! 😌


CV Clear flasteri protiv prištića su Müllerova verzija odavno popularnih prozirnih flastera koji se lijepe na prištiće i pomažu u zacjeljivanju i sazrijevanju prištića. Proizvedeni su u Južnoj Koreji, a sadrže salicilnu kiselinu i ulje čajevca. U jednom pakiranju nalazi se 36 komada po cijeni od 15,90 kn. Čim sam ih počela koristiti primijetila sam da mi nisu jednako efektivni kao Baleini flasteri koje sam već milijun puta kupila i koristila.


Zato sam ponovno uzela Baleinu verziju i usporedila sastojke. Ispostavilo se da su u Baleinoj formuli stavili prvo salicilnu kiselinu, pa onda poslije nje ulje čajevca, dok je kod CV verzije bilo obrnuto. Daleko od toga da ovi flasteri ne rade ništa, nego na meni, koja zaista znam imati ozbiljne probleme s hormonski uzrokovanim aknama, oni ne rade jednako učinkovit posao kao Balea. Ubuduće ću drage volje dati tih par kuna više za Baleine flastere nego se mučiti s CV flasterima. 


Jeste li vi koristili neki od ovih proizvoda? Svi imamo različite tipove kože, preferencije i zahtjeve od proizvoda, pa je sasvim normalno da ono što meni ne odgovara, vama može biti favorit. Koji proizvodi su vas razočarali? Pišite mi u komentarima! 😉


With love, Ana ♡

Objavi komentar

Shine Of Beauty