Novogodišnji makeup look + video tutorial

29. pro 2021.



Došlo je ono vrijeme godine kada s guštom, svi mi koji volimo jaču šminku, možemo sjajuckati bez da izgledamo pretjerano! Zezam se naravno, prva sam koja bez problema fura razne boje spektra i šljokice dok kupuje hranu u supermarketu! 😂 Upravo za vas koji se veselite šljokicama i tražite inspiraciju za dugotrajan, a jednostavan makeup look, imam prijedlog koji bi vam se mogao svidjeti! Ako vas zanima kako sam povezala ekipu proizvoda s naslovne fotografije i kakav sam video pripremila, onda nastavite čitati! 😉


Našlo se tu raznih brendova, doslovce od Estée Lauder pa do Rimmela, a sve skupa se neovisno o cijenama stopilo u jedan lijep makeup look! 😊 Neću pričati o svakom proizvodu kojega sam koristila, jer sam ih sve redom navela u videu. Međutim, želim vam skrenuti pozornost na nekolicinu koju sam isprobala, neke moje godišnje favorite i objasniti vam na kojih ih način koristim! 



Jedan od ključnih proizvoda koje sam koristila i moje ovogodišnje otkriće je definitivno Estée Lauder Double Wear tekući puder! 🙌 Ovaj puder je već neko vrijeme na baš lijepom popustu na Notinu za 279 kuna. Dodate samo kapljicu ovoga pudera, u bilo koju kombinaciju i podloga će vam znatno duže trajati! Ja sam se u konačnici odlučila uzeti još jednu svjetliju nijansu Mini pakiranja. Koristim ga uglavnom u manjoj količini, u kombinaciji s drugim puderima za neke posebne prilike, pa nemam potrebe za gomilanjem.

Nijansa koju sam sada uzela zove se 1W2 Sand i srednje je svijetla topla nijansa. Vjerujem da će mi na proljeće odlično odgovarati, ali trenutno sam baš jako bijela, pa ju miješam s malo Revlon Colorstay tekućeg pudera u nijansi 150 Buff. U videu možete vidjeti kako mi je koža vrata i dekoltea toplijeg tona od lica i iz tog razloga sam prije nekoliko godina počela kupovati neutralne ili toplije nijanse pudera. Double Wear linija je zaista bogata raznim spektrom nijansi, tako da izbora ne manjka. Puder je odlične prekrivne moći, ali mat finiša, pa ga vrlo često kombiniram s bazama koje su malo hidratantnije. Ovaj put sam koristila Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base koja jako lijepo pripremi kožu za puder!



Gotovo cijelo lice setirala sam s Rimmel Stay Matte puderom u kamenu u nijansi 001 transparent. Ovaj puder sam poklanjala više puta i konačno sam ga i sama isprobala. Baš mi lijepo zamatira T-zonu i produži trajnost šminke. Ne zasjajim se tako brzo s njim, pogotovo na čelu. Mislim da se razlika definitivno vidi kada ga koristim, iako ja odavno nemam jako masnu kožu, pa ni T-zonu. Meni se svakako sviđa, a posluži me i za setiranje korektora ispod očiju! 

Što se šminke na očima tiče, odlučila sam se za jednostavniji pristup. Nakon baze i setiranja, u pregib kapka dodala sam kombinaciju rumenila i bronzera koje sam prethodno koristila na licu. Htjela sam da zvijezda makeupa bude Artdeco Liquid Glitter Eyeshadow u nijansi Rose Gold, kojega koristim od kada sam ga dobila. Najlakše šljokice koje će svatko znati koristiti! Može se nanositi aplikatorom, ali ja ga najčešće nanosim prstima. Samo blago potapkam pokretni dio kapka i sačekam da se osuši.


Zanimljiva je kombinacija teksture tekućeg sjenila koje je povezano s mnoštvom jako sitnih šljokica. Divno se presijavaju, a opet ne mogu reći niti da je čisto roza, zlatna ili bjeličasta nijansa u pitanju. Nekakav prekrasan spoj svega, koji se suši u roku minute i ne mrda cijeli dan s kapka. Inače sam ga koristila u jednom sloju, koji je sasvim dovoljan za lijep efekt na očima, ali ovaj put sam ga nanijela u dva sloja, kako bi ga kamera bolje uhvatila, pa je bio mrvicu vidljiviji. 

Nakon njega, dovoljan vam je samo jedan sloj maskare i imat ćete divan makeup. Međutim, ja sam ga odlučila začiniti s jednim klasičnim crnim eyelinerom, a pri tome je moj prvi izbor The Balm Schwing eyeliner. Jako crn, postojan, mat, odličnog aplikatora i odlične trajnosti! Dodala sam sloj i The Balm Mad Lash maskare te upotpunila oči s prekrasnim umjetnim trepavicama - Ardell Naked Lashes u broju 424. Imaju tanku trakicu i lijepo, ugodno stoje na očima. Ovaj stil me posebno šarmirao, jer se čini kao da je sačinjen od dva reda dlačica, koje su lijepo izdužene i uvijene, primjetne na očima, ali opet ne sakrivaju kapak i sjenilo.



Usne sam uokvirila kombinacijom Rimmel Lasting Finish olovaka za usne u nijansama 705 Cappuccino i 725 Tiramisu. Potom sam dodala sloj Astra Juicy Lip Oil u nijansi no.1 peach. Nije mi omiljeno ulje za usne koje sam probala, ali ja se od ovoga ne odvajam i za manje od mjesec dana korištenja, potrošila sam ga već do pola. 😄 Simpatičan mi je ovaj talijanski brend i baš mi je drago što nam je sada dostupan! 

Inače, za ovaj makeup look, kombinirala sam fotografije uz snimanje videa, tako da ovaj put nisam previše fotkala detalje. Imala sam nekih poteškoća s ubacivanjem videa u ovaj post, pa vam zato ovdje ostavljam link videa s mog TikTok profila. Klikom na njega, pokrenut ćete video tutorial i da, možete ga pogledati i ako nemate profil na ovoj društvenoj mreži. 😉

Osobno mi se jako sviđa ovaj lijepi, prozračni izgled podloge, uz istaknute oči i uokvirene usne. Volim da mi koža izgleda zdravo, nemam više tendencije za maksimalnim prekrivanjem i nemam problem s tim da mi se prištići, hormoni, stres i PMS vide na licu. Sve je to sastavni dio mene i nemam ga potrebu skrivati. Kako se vama sviđa ovaj makeup? Pišite mi u komentarima! 😊

*PR proizvodi ustupljeni na recenziju od strane Notina. Neovisno o tome, sva navedena mišljenja su moji iskreni dojmovi!


With love, Ana ♡

Objavi komentar

Shine Of Beauty