Empties #18

8. sij 2021.


Ispratili smo konačno i tu nesretnu 2020. godinu! Prije svega, nadam se da ste svi dobro i zdravo. Početak godine idealno je vrijeme da se osvrnemo na svoju okolinu, kako ljude, tako i stvari. Čišćenje, sortiranje i bacanje viška meni osobno uvijek da neku novu energiju. Zato se odmah želim riješiti kozmetičkog smeća, pa vam danas pričam o proizvodima s kojima se pozdravljam. Ako vas zanima što sam to potrošila, što bacam i što planiram ponovno kupiti, nastavite čitati! 😊



Cien Badem uljni gel za tuširanje bio mi je baš ugodan. Ne bi rekla da je naročito nježniji prema koži od klasičnih gelova, ali lijepo odradi svoj posao. Divnog je slatkastog mirisa koji nije previše intenzivan, dobro se pjeni i ispire. 


Nivea Black & White Invisible Pure dezodorans je odličan dezić! Ne ostavlja nikakve tragove ni na koži ni na odjeći, nema nekog jakog mirisa, a radi svoj posao savršeno. S njim nema prekomjernog znojenja niti neugodnih mirisa kroz čitav dan. Obavezno ga ponovno kupujem! 🙌


Balea Zuckersüß losion za tijelo s mirisom vanilije i prženih badema mi je baš dugo potrajao. Iako je miris po opisu moj gušt, ipak mi je bio malo previše intenzivan. Riječ je o srednje gustom losionu. Ništa specijalno po pitanju hidratacije, ali za cijenu odradi solidan posao. Mislim da je bio limitirano izdanje, ali i da je dio stalne postave, ne bi ga ponovno kupila.



Neutrogena Hydro Boost gel za umivanje koristila sam još od proljeća! 😂 Tijekom ljeta sam ga najviše potrošila i tada mi je bio dobar. Međutim, u ovom hladnom periodu nije najbolje opcija, jer sam primijetila da mi zna zatezati kožu. Stajao mi je doma, jer zbog velike bočice nije praktičan za put, iako se pumpica može zaključati. Ima neki specifičan, ali ugodan miris i nije me peckao za oči. 

Balea ulje za skidanje šminke koristim i kupujem iznova konstantno! Najbolja je i najpristupačnija opcija za dvostruko čišćenje lica. Skida šminku i SPF bez problema. Miris mu je nekakav biljni, nije najugodniji, ali ja sam se naviknula s vremenom. Pumpica nekada zna zaštekati, ali to je s obzirom na njegovu cijenu gotovo zanemarivo.

Cien Aquarich Mild Face Wash već ima svoju recenziju na blogu, pa neću ovdje duljiti. Moram priznati da sam ga zaista s guštom potrošila. Novo pakiranje već koristim i mislim da je na dobrom putu da postane ozbiljan favorit! 🙌


Apivita krema za ruke s medom i hijaluronskom kiselinom bila mi je stvarno super. Nemasne laganije teksture, ugodnog i blagog mirisa, a lijepo je hranila kožu ruku. Ako opet bude u nekakvom setu kao proteklih blagdana, rado bi je ponovno kupila. 

Lavozon krema za lice sa SPF 50 dala je veliki doprinos tijekom protekle radne ljetne sezone na Lošinju. 😊 Svakodnevno sam je koristila više puta, samostalno ili u kombinaciji s CC kremom. Usprkos znoju i velikoj izloženosti, nisam primijetila nikakve negativne posljedice na svom licu. Trošila sam je valjda do sredine prošlog mjeseca, ali mi je u ovim hladnim mjesecima jednostavno samo sjedila na koži i naglašavala isušenost. Nije jako masna, ali definitivno ostavlja film na koži, što mi ljeti nije stvaralo problem. Vrijedi li kupovine? Apsolutno! 👍

Ziaja Cupuacu šećerni piling za tijelo bio je ugodnog mirisa, ali mi je previše ostavljao masnog sloja na koži. Nekada sam imala osjećaj da mi dodatno iritira kožu, koja nakon kupanja ima veću potrebu za hidratacijom. Meni se jednostavno nikako nije svidio i jedva sam čekala da ga potrošim.



Tester Neutrogena Hydro Boost gel kreme sam isprobala u možda dva-tri puta. Krema mi se čini vrlo lagana i solidna za neku nezahtjevnu kožu ili eventualnu njegu ljeti. Trenutno definitivno nije dovoljna za potrebe moje kože.

Sephora Honey lip scrub je bio ponovljena kupovina. Prije koju godinu sam i o njemu pisala recenziju. Baš ga volim imati pri ruci, jer obavi baš dobar posao u par minuta. Jedva čekam novo putovanje da ugrabim novo pakiranje! 😍

Apivita Propolis balzam za usne bio je u setu s gore spomenutom kremom za ruke. Masnije teksture, koju volim, stvarno lijepo njeguje usne. Ne mogu reći da me oborio s nogu, ali sam bila stvarno zadovoljna s njim da mi nije bio problem prstom vaditi ostatke iz pakiranja! 😂


Essence Make Me Brow gelovi za obrve u nijansama 02 i 03 su mi se posušili. Koristila sam ih redovito dok nisam isprobala ABH gel za obrve, koji mi znatno bolje drži obrve na mjestu. Ovo je okej drogerijska varijanta koja lijepo može i popuniti obrve, jer ima sitne dlačice u formuli. Ne planiram ih više kupovati, iako smatram da je riječ o dobrom proizvodu.

Catrice Plumping Gel ruž u nijansi 020 My Lip Choice želim već dugo vremena potrošiti. Naime, kupila sam primjerak koji je netko prije mene već dirao, pa sam onda u pokušaju odstranjivanja površinskog sloja smrdala cijelo pakiranje. Počeo mi se topiti, kriviti u pakiranju i sl. Formula i nijansa su mi bili predivni! Daje sjajni finiš, hoće naglasiti suhoću usana, ali je u kombinaciji s tamnijim olovkama bio preeedivan! 😍 Voljela bi ga ponovno kupiti.

Tester Lancome Teint Idole Ultra Wear pudera u nijansi 02 mi je dokazao zašto pudere treba prvo testirati prije kupovine. Bio mi je dugo na wish listi, dok ga jednom prilikom nisam dobila uz neki paket s Notina. Puder je bio okej, iako sam ga morala miješati, jer nijansa 02 definitivno nije za mene. Međutim, nije me oborio s nogu da bi kupila punu bočicu. Na mojoj koži se nije pokazao dugotrajnijim od bilo kojeg drogerijskog pudera. Potrošila sam ovaj tester miksajući ga s drugim puderima koje inače koristim i volim.



Makeup Revolution Ultra Contour paletu imam već predugo u kolekciji. Koristila sam je prije, a možete vidjeti i da sam nekim nijansama dotaknula dno. Ne posežem više za njom, rok joj je odavno istekao, pa nema smisla da stoji, a opet ne mogu ju nikome ni proslijediti, tako da je otišla u smeće.



L'Oreal Paradise Extatic vodootporna maskara mi je bila sve bolja što se više sušila! 😂 Imala sam osjećaj kao da se manje preslikavala tijekom dana. Inače mi je po efektu koji daje fenomenalna, kao i klasična Paradise Extatic. Smatram da obje vrijede kupovine!

L.O.V The Glacious kremasto sjenilo u stiku u nijansi No 960 Lust Of Quartz koristila sam povremeno i baš voljela. Primijetila sam da se tekstura sjenila u samom stiku počela mijenjati, iako je ono na koži izgledalo jednako. Ne volim se s tim igrati, a kako je i njemu odavno rok trajnosti od otvaranja prošao, pozdravili smo se. Žao mi je što su ovaj brend povukli iz drogerija, jer mislim da zaista nude kvalitetne proizvode u funkcionalnim i lijepim pakiranjima.

Catrice Shake Fix Glow sprej za setiranje je bio jedini proizvod iz novog asortimana koji sam vidjela i odmah kupila. Pisala sam vam i o njemu recenziju, pa se neću ponavljati. Samo ću reći da bi ga rado ponovno kupila kada poželim nešto da mi lijepo sjedini praškaste proizvode na licu i da lijep sjaj.
 

Jeffree Star Cosmetics puder u prahu u nijansi Rose nisam potrošila, ali ga više neću koristiti nego proslijediti nekome iz obitelji. Lijepo je mljeven, ali me strašno nervirao miris koji bi se tijekom korištenja naravno razletio svagdje. Nije mi bio dostatan na okoloočnom području i korektor bi mi se s njim znao raspadati i uvlačiti u linije ispod oka. U kombinaciji s Coty Airspun puderom u prahu mi je okej, pa sam neku malu količinu pomiješala i trenutno ju koristim. Sam po sebi nije dobra opcija ni ako želite dugotrajno matirati lice. Mislila sam o njemu pisati na blogu, ali sam odustala, jer ne želim pridavati dodatnu pozornost konstantnim dramama koje idu uz Jeffreeja. Neovisno o tome, totalno bačen novac! 😒

ColourPop Cosmetics Telepathy Super Shock Shadow je također jako staro. Nisam ga baš do kraja potrošila, ali raspalo mi se već nekoliko puta i osjetim da mu se formula sasušila. I dalje je jednako divno pigmentirano, ali jednostavno ga ne koristim, pa nema smisla čuvati ostatke. Divna su im ovo sjenila jedinstvene formule koja je na dodir kremasta, a ponaša se kao i svako praškasto sjenilo. Ako ih niste do sada isprobali, preporučujem da ih škicnete! 😊



Bellesa Baby vlažne maramice koristim konstantno otkad sam ih otkrila! Kupujem ih u NTL-u vrlo povoljno i koristim za svaku glupost, doslovno! Nemaju alkohola ni parabena, nisu premokre niti presuhe, a imaju ugodan miris. 

Ubacila sam ovdje i Kalodont Microgranule pastu za zube, jer zaista nema povoljnije, a efektivnije paste za zube! Tako lijepo očisti zube i ostavi svježi miris u ustima. Mjesecima je koristim i više ni ne kupujem druge paste. 🙌

Što ste vi posljednje potrošili? Čistite li i vi svoju okolinu ovih dana? Pišite mi u komentarima! 😉

With love, Ana ♡

2 komentara

  1. Baleino ulje je fenomenalno i meni jedan od najdražih proizvoda u rutini trenutno! Za ziajin piling se slažem skroz, baš je jako mastan i nekako ga je teško isprati :/

    OdgovoriIzbriši

Shine Of Beauty