2023 Wrapped: Favoriti godine

6. sij 2024.


Dugo vremena me nije bilo u ovom formatu, jer redovito pisanje bloga s velikim padom čitanosti uz razne životne promjene, nije imalo smisla. Međutim, kada god otvorim blog, vidim da još uvijek ima onih koji čitaju moje stare postove, a mene obuzme neka sjeta. Dugo godina sam stvarno uživala pisajući ga i poželjela sam barem ponekad ponovno se javiti! 😊


Zato vam danas predstavljam malu probranu ekipu koju sam otkrila, voljela i redovito koristila u protekloj godini. U nastavku slijede moji kozmetički favoriti 2023. godine!

 

Što se preparativne kozmetike tiče, uglavnom sam kružila među proizvodima koje već dugo vremena koristim i nisam previše eksperimentirala. Trudim se da niti jedne godine u favoritima ne ponavljam iste proizvode, iako hrpu njih i dalje koristim redovito.


Olival Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose sam otkrila krajem 2022. godine i tijekom cijele protekle godine redovito koristila. Stvarno radi razliku, odlično potiče rast kose i imam osjećaj da mi kosa uz njega ne opada toliko na mjestima koja su mi malo kritičnija. Nemasne je vodene teksture, pa mi ovo pakiranje stvarno dugo potraje.


Sephora Collection Cleansing Scalp scrub mi je fantastično otkriće! Možete vidjeti da sam ja svoju teglicu potrošila do kraja i sada čekam iduću priliku da si uzmem zalihe. 😄 Riječ je o pilingu za tjeme i vlasište koji dubinski čisti kosu. Posebno mi se sviđa što ovaj piling sadrži jabučni ocat, koji nije toliko intenzivan kao npr. Kerastase piling za vlasište. Cijelu recenziju ovog pilinga možete pročitati na linku.


Garnier Hyaluronic CryoJelly gel maska za okoloočno područje s efektom hlađenja mi je super proizvod kojim povremeno počastim svoju kožu. Jako lijepo hidratizira to područje, ugodna je na licu i kada je koristim stvarno osjetim razliku. Danas se na tržištu u ovoj formi može pronaći hrpa proizvoda, ali češće su gubitak novca nego koristan dodatak, zato mi je ova maskica super otkriće! 😊 Više o njoj možete pročitati na linku.


Ebelin Make-Up spužvica u crnoj boji, u obliku jajeta je najbolja drogerijska spužvica koju koristim već nekoliko godina i čudim se zašto je dosad nisam nikako uvrstila u favorite. Dolazi i u drugim bojama, ali iz mog iskustva ostale boje nisu toliko dugotrajne niti meke kao ova crna s fotke. Odlično nanosi i blenda proizvode, lako se pere, jako je mekana i potraje mi dosta dugo, iako je svakodnevno koristim. Vrlo često je rasprodana, tako da je svaki put ugrabim kad je ugledam na polici.


Carolina Herrera Good Girl edp sam dobila na poklon za Božić 2022. godine. Riječ je o slatkastom parfemu s bijelim cvijećem, kojega opisuju riječima „warm spicy“ što je po meni najbolji opis ovog parfema. Otkako sam ga isprobala, obožavam ga - savršeno se uklapa s mojim karakterom i mirisnim željama! 🙌 Idealan je za hladno razdoblje, jako je dugotrajan, u kosi mi se danima zadržava i mislim da bi lako mogao postati moj GO TO parfem! 😊 Koliko ga volim govori i ova putna roll-on verzija, koju sam si nedavno naručila. 



Huda Beauty Loose Baking & Setting powder u nijansi Pound Cake mi je pravo otkriće. Setiram s njim korektor i super mi je za tu namjenu. Ne isušuje dodatno kožu, što mi je bitno. Nekada ga u maloj količini nanesem i na cijelo lice, jer ostavlja divan efekt na koži, kao da automatski popuni i zblura pore! Naručila sam si još jedno malo pakiranje nedavno, jer je full size verzija bila rasprodana, ali apsolutno se isplati uložiti u njega! Cijelu recenziju možete pročitati na linku.


NYX Bare With Me korektor isprobala sam u ljeto 2022. i svidio mi se na koži. Međutim, tek prošle godine sam skužila koliko je dobro formuliran. Stvarno se znatno manje uvlači u linije i pore oko očiju nego ostali korektori. Ima solidnu srednju pokrivnu moć i lijepi satenski finiš. Prva nijansa koju sam kupila i koju upravo dovršavam je Vanilla, koja mi je mrvicu pretamna. Nedavno sam naručila svjetliju – Light nijansu, tako da ćemo se definitivno još dugo družiti. Lagan je na koži i pumpica super dozira proizvod!


Milk Makeup Hydro Grip primer stvarno je poseban proizvod. Za sve prilike kada želim da mi makeup traje duže i izgleda malo ljepše, koristim njega. Nakon nanošenja postaje ljepljiv, ali to se ne osjeti baš na koži. Odlično hvata puder i sve proizvode drži na mjestu cijelo vrijeme. Točno se osjeti razlika u trajnosti šminke kada ga koristim. Ne zasjajim se s njim tako brzo, a opet mi koža nije isušena. Ogromna preporuka za ovo čudo! 👌



Got2Be 2u1 gel pasta za obrve i vrhove zamijenila mi je HE gelove za obrve, a ovo jedno pakiranje imam gotovo godinu dana! Dolazi s velikom klasičnom četkicom kao za maskaru, jer je namijenjena za korištenje i na kosi. Kupi dosta proizvoda, pa je potrebno višak skinuti uz rub pakiranja. Lijepo počešlja obrve, treba joj par minuta da se osuši, a moje duge dlačice drži cijeli dan na mjestu bez mrdanja u svim mogućim uvjetima. Na kosi mi se nije posebno svidjela, jer se lako može pretjerati, ali za obrve je stvarno fantastična!


Vieve Power Ink liner fantastičan je tekući eyeliner! Ne preslikava se na mojim masnim kapcima, jako je pigmentiran, predivno se nanosi i da se s njim lijepo raditi. Kistić mu je odlično izrađen i jako precizan. Pakiranje je praktično, jer je s jedne strane ravno, tako da nema kotrljanja po stolu, ALI se teže zatvara. I upravo iz tog razloga mi se više puta dogodilo da ga nisam zatvorila do kraja – ne bi kliknuo do kraja i onda bi ostalo 1 mm otvora. Zato mi se relativno brzo počeo jako sušiti kroz nekih 5-6 mjeseci korištenja. Neovisno o tome, formula je odlična i vjerujem kako ću ga ponovno kupiti!


PS… Wonder Lash maskara iz Primarka postala je jedina maskara koju koristim, nanovo kupujem i uvijek imam u zalihama! Formula je idealna za nanošenje, a četkica silikonska. Lijepo nanosi proizvod, odlično razdvoji trepavice i da im na volumenu. Nije vodootporna, ali bez problema izdrži pokoju suzu! Najveći plus za mene je činjenica da se ova maskara ne preslikava na kapak, iako ja imam užasno masnu kožu na tom području. Ako ćete kupovati jednu stvar iz Primarka, neka to bude ova maskara! Cijelu recenziju ove maskare možete pronaći na linku.



PS… Lustre ruževi za usne iz Primarka bili su moj vrlo čest izbor za svakodnevnu šminku. Slabo nosim ruževe u posljednje vrijeme, ali ovi su mi super jer su kremasti, ugodni na usnama, daju lijep pigment, ali nisu toliko jaki da zahtijevaju posebnu preciznost ili nanošenje olovke za usne. Odličan su izbor za brzinsku šminku, a daju usnama lijepu boju. Nisu naročito dugotrajni, ali to mi ni nije bitno za svakodnevne prilike. Nijanse koje ja imam i volim su Uptown Girl i Skin On Skin. Poklanjala sam ih više puta. Najbolje od svega je što su stvarno smiješne cijene – negdje do 2 €.


ColourPop Super Shock Shadow u nijansi Ladybird i Ultra Glitter formula su najlakša, a najljepša glitter sjenila koja sam isprobala! Koristila sam ovo sjenilo na pola familije koje sam šminkala za pojedine svečanosti. 😄 Toliko mi se svidjelo da sam nedavno naručila još jednu nijansu. Predivna sjenila za posebne prilike, koja se predivno presijavaju i odlično traju! 


Ukratko, skupila se dobra ekipa proizvoda koji zaslužuju da se o njima malo više čuje! 👏 Za mene je 2023. godina bila dinamična, i iako nije bila bajna niti laka, zahvalna sam na svemu što mi je donijela! 💗 Kakva je vama bila protekla godina i jeste li otkrili neki novi kozmetički favorit? Pišite mi u komentarima! 😊



With love, Ana

Objavi komentar

Shine Of Beauty